keskiviikko 29. tammikuuta 2014

Säästöjä odotellaan

Tämän viikon torstaina on luvassa saada jotain tietoa kunnan säästöohjelmasta. Siitä, jota palkattiin tekemään ulkopuolinen konsultti. Oliko se säästötavoite 200000 - 400000 euroa/vuosi? Konsultin hinta taisi olla 20000 - 30000 euroa. Olisi hyvä jos saa omat palkkansa säästetyksi. Yleensä konsultit eivät onnistu siinäkään. Muistissa on vielä Helli-konsultit.
*****
Ihmettelin silloin kun "konsulentti" päätettiin palkata, että miksi? Eikö omista johtajista löydy sen verran ammattitaitoa ja tietämystä, että osaisivat johtaa ja ratkoa mitä tämän kokoisessa kunnassa yleensä löytyy. Ja ihmettelen edelleen.
Tohmajärven kunnan budjetista lohkaisee terveys- ja sosiaalisetmenot n. 70%. Lopuista 30 %:sta pitäisi kääräistä säästöt. Ei omien johtajien ja luottamushenkilöiden tuohon määrään luulisi tarvitsevan apuvoimia. Eikö paras tietämys lopulta olekaan lähellä sitä paikkaa, jossa  toiminta tapahtuu.
*****
Odotellaan nyt rauhassa mitä konsteja konsultti tarjoaa säästöiksi. Jos ne ovat henkilöstön vähentämistä, tehtävien yksityistämistä tai siirtoa naapurikuntiin tai automatiikan ja ropottien hankintaa, niin kuin pelkään, eikö olisi parasta lyödä laudat kunnanviraston oville ja maksaa loppuhenkilökunta elämään vaikka Kanariansaarille.
Mutta kuka tietää, jos siellä on parempiakin säästökohteita. Jaksaa tuota torstaihin odottaa.

Ei kommentteja: