perjantai 8. marraskuuta 2013

Kuka, mitä, häh?


Tohmajärvi jatkaa kunnanjohtaja Olli Riikosen valitsemalla linjalla. Asiat tuodaan keskusteluun ja päätettäväksi vihon viimeisenä määräpäivänä. Saatesanoina kiire. Menettely johtaa vajaavaiseen käsittelyyn kunnanhallituksessa ja valtuustossa. Puhumattakaan, että kuntalaiset ehtisivät päästä mukaan keskusteluun.
Hyvä esimerkki tästä löytyy netissä olevasta 11.11.2013 pidettävän kunnanhallituksen kokouksen esityslistan pykälistä 5 ja 6. Kysymyksessä on kuntaliitosselvitys ja kenen kanssa.
Minun on turha tässä ryhtyä selvittämään miten asioita hallituksessa esitetään, käsitellään tai päätetään. Ne löytyvät netistä esityslistalta. Sotkuista ja moniselitteistä asiaa se kuitenkin on. Ei ota selvää erkkikään. Ottavatko hallituksen jäsenetkään.
Kunnanjohtaja on löytänyt seitsikon esiitämään kuntaliitosselvitykseen viisi vaihtoehtoista päätösesitystä. Vähempi olisi riittänyt, jos asiaa olisi lähdetty hoitamaan aikanaan. Yritystähän on ollut, mutta ne on kumottu tai pantu pöytälaatikkoon.
Heille, jotka eivät jaksa kunnan nettisivuille mennä lyhennän päätösesityksen vaihtoehdot pääpiirteissään.
a. Selvitys tehdään Keski-Karjalan kanssa. Ilman Rääkkylää. (tarkoittanee, että Kiteen kanssa)
b. Haetaan poikkeuslupaa pysyä itsenäisenä kuntana.
  1. Esitetään aloitteen mukaista.
    d. Haetaan Keski-Karjalan ja Joensuun kanssa ilman Ilomanssia.
    e. Jokin muu.

Tunnen helpotusta voidessani seurata sivusta miten kuntalaisen kannalta tärkeitä asioita virka- ja luottamushenkilöt Tohmajärvellä hoitavat. Minun hermot eivät enää tuommoista kestäisikään.
Turhalta tuntuu tämä blogin pitokin. Kuntarakenteen muutokset eivät näytä kiinnostavan paikallislehtiäkään. Niillä näyttää olevan omat tavoitteet hoidettavinaan.
Taitaa tulla kuuma valtuuston kokous. Näyttää, ettei keskustastakaan kaikki enää seiso ryhmäpäätösten takana.

Ei kommentteja: