torstai 28. maaliskuuta 2013

Johtajat häippäsevät.

Jos Kirsi Hämäläisen lähtö Kiteeltä toteutuu tietää se sitä, että Keski-Karjalassa johtokulttuuri tulee muuttumaan. Kitee on ollut veturi ja siksi sen kaupunginjohtajalla on ollut johtava asema seutukunna tapahtumiin.
Tähän kun lisää Kesälahden kunnan ja sen johtajan Jorma Turusen häipyminen titteli ja osoiteluettelosta sekä Rääkkylän kunnanjohtaja Yrjö Erosen siirtyminen eläkepäiville, jää vanhoista johtajista Keski-Karjalaan roikkumaan vain Olli Riikonen. Roikkumaan siksi, että hänkin on hakeutunut toistuvasti pois Tohmajärveltä.
******
Kirsi Hämäläisen lähtö ei mielestäni ole yllättävä. Pikemminkin odotettu. Hänen pitkä vuorotteluvapaansa oli selvä esimerkki ajatusten olevan jossain muualla kuin Kiteen asioissa. Olihan juuri vuorotteluvapaan aikaan kuumimmat asiat esillä esim. Helli-liikelaitoksen kohdalla. On muistettava Kirsi Hämäläisen oleen tiukka Hellin rakentaja ja kannattaja.
On uskottavissa, ettei Kirsi Hämäläinen voi Hellin kohdalta olla tyytyväinen sen lopputulemaan. Tuskin moni kuntalainenkaan.
******
Kitee on on kokenut kovia juuri Kirsi Hämäläisen johtaja-aikana. Kaikkea ei tietenkään ole syytä panna hänelle taakaksi. 
Työpaikkoja on menetetty, yrityksiä on kaatunut tai lähtenyt paikkakunnalta. Velat ovat kasvaneet j.n.e.
Asioiden hoidosta voi antaa moitteita, mutta syylliset siihenkin löytyvät saman ajan luottamushenkilöistä ja heidän toimistaan. Joskus tuntuu kuin he eläisivät mielipiteineen jossain sota-ajan jälkeisissä tunnelmissa.
Täten ajateltuna kiteeläiset ovat saaneet sitä mitä ovat vaaleissa tilanneet. Jos tyytymättömyyttä kiteeläiset tahtovat asioiden hoitoon esittää Kirsi Hämäläistä tai luottamushenkilöitä kohtaan, olisi paikallaan vilkaista peiliin. Siellä se äänestäjä katsoo, joka on valinnut kaipunginjohtajan ja luottamushenkilöt asioiden hoitoon.
******
Kiteellä ja niin myös Tohmajärvellä on harrastettu hallintokulttuuria, jossa ei aina ole ollut tolkun häivää. Demokratiasta ei voi puhua. Niin pitkään kuin näin jatketaan ei tulevaisuus paremmalta tule näyttämään.
Jos Kiteellä on ennen tippunut, niin nyt lorisee.
Jos ja kun Kirsi Hämäläinen jättää Kiteen, on syytä toivottaa hänelle menestystä minne hän sitten meneekään. Kirsi tarjosi minulle hyvät pullakahvit kun Helli-liikelaitoksen perustamisaikloihin koetin käännyttää häntä kuntayhtymän kannattajaksi. En onnistunut. Olli Riikonen ilmeisesti oli kahvitellut ennen minua.      

5 kommenttia:

Matti Kosonen kirjoitti...

Tästähän saattaa tulla uusi Keski-Karjalan tuleminen kun ei ole enää seutukunnan hajottajia. Kunnat yhteen ja Olli uudeksi kaupunginjohtajaksi.

Veijo Tuunanen kirjoitti...

Sinulla se välähtää.

Veijo Tuunanen kirjoitti...

Sinulla se välähtää.

Matti Kosonen kirjoitti...

Heh Heh

Esa A. Luukkainen kirjoitti...

varmuudella ovat jonkun paperit jo monistuskoneessa ja kohta postissa. riikosen etu on se, että hän osaa jo testaukset ulkoa, eikä niihin kannata enää uhrata vähiä veroeuroja. tulos on parantunut hakukerta hakukerran jälkeen. ensimmäiset testitulokset tohmajärvelle haun yhteydessä piti hävittää, nyt ne voi jo ripustaa seinälle. ottakaa pois kiteelle tämä levoton kulkija! ei teillä voi enää huonomminkaan mennä!