lauantai 23. maaliskuuta 2013

Lyhyesti

Olen pitänyt tapanani seurata kuntarakenneuudistusta ja sote-asioita tälläkin palstalla. Nyt näyttää maan hallitus valinneen edellä kysymyksessä olevien asioiden hoitoon tavan, joka pudottaa ainakin meikäläisen kyydistä.
Mikään lausunto, kannanotto tai suunnitelma ei ole muutamaa päivää enempää voimassa kun jo uutta tupataan putkeen. Jos kysymyksessä olisi jokin muu konklaavi kuin maan hallitus, niin ymmärtäisin. Nyt en ymmärrä.
On parasta hypätä kommentoimasta sellaista, joka ei kestä muutamaa päivää enempää voimassa.
Himasineen, Hautaloineen ja Kyproksineen saavat olla rauhassa seuraaviin eduskuntavaaleihin saakka. Mitä sitä ottaa päänsärkyä sellaisesta taudista, jolle ei näytä löytyvän lääkettä.
******
Kitee, tuo rakas naapuri elää uutta tulemistaan Kesälahden kanssa. Luottamus- ja virkahenkilöt etsivät sijaa hallinto-orrella.
Puoluepoliittisesti kiteeläiset ovat tottunet seuraamaan keskustalaista elämän menoa. Niin myös Kesälahdella. Nyt aate ei taidakaan yhdistää. Kiistaa löytyy asiasta kuin asiasta.
Tämmöinen meno ei tiedä hyvää tulevaisuudessa, vaikka osa demareista näyttääkin lähestyvän vanhaa menoa. Keskusta johtaa ja valitut demarit myötäilevät.
Luulisi orsipaikkakiista olevan niin pieni juttu, jos sitä vertaa mitä Kiteen työpaikka-asioissa tapahtuu, että se jätettäisiin sivummalle.
******
Ja orsipaikasta lienee kysymys siinäkin, kun Maija Kaalimaa tekee ilmoituksen kaupungin hallituksen toimista. Hän näkee kaupungin hallituksen syyllistyneen työpaikkakiusaamiseen.
Asiasta syntyy soppa sen näkee jo kauaksi. Kysymyksessä on työnantajan ja työntekijän välinen "kiista." Asia mutkistuu kun toinen osapuoli on poliittisin perustein valittu (no niinhän lienee Kaalimaakin), vaikkakin toimii ikään kuin työnantajan ominaisuudessa.
Jonkin verran työsuojeluasioissa aikoinani toimineena luulen, että tapahtumia työpaikka-asioiden aiheuttamilla muutoksella nimen omaan nyt kysymyksessä olevassa tapauksessa, on kohtuullisen vaikea nimetä työpaikkakiusaamiseksi.  
Edellinen työpaikkakiusaamisjuttu oli Kiteellä, kun lääkäri Anttonen dokumentuilla mielstäni aiheettomilla kanteluilla "kiusattiin" pois Kiteeltä.  
Yhteistä näyttää olevan, että edelleen luottamushenkilöinä ja virkahenkilöinä jatkavat samat henkilöt, jotka Anttos-päätöksellään saivat lääkärit karstamaan Kiteetä.  
Katsotaan miten tämä asia etenee Kiteellä. 
******
Tohmajärveltä ei juuri nyt ole kommentoitavaa. Kunnanjohtajallakaan ei tiettävästi ole hakupapereita vetämässä mihinkään suuntaan.
Niin kuka tietää, jos ennen aikaiset vaalit ovat syksyllä? Jos sitten. 

1 kommentti:

Esa A. Luukkainen kirjoitti...

niin todellakin - anttosen sumeilematon kohtelu aikanaan kantaa koko ajan uutta hedelmää. lienee lääkäriliiton jäsenillä vieläkin epävirallinen hakukielto kiteelle. eikä syyttä. ei ole tässä historiassa ylpeiltävää!