maanantai 7. tammikuuta 2013

Lyhyesti asioista...

Miksi lyhyesti? Siksi, että läppäri on ottanut tavakseen "kaatua" vähän väliä. Yllättäin ja pyytämättä, kun entisen pääministerin faksiin tipahdelleet tiedot.
Kun postittaa vähissä erin ei koko juttu häivy taitaan tuuliin.
******
Opettaja evp Esa-Matti  Savinainen on ottanut kantaa Kemien koulun opettaja tilanteeseen. Eritoten siihen miten asiaa käsiteltiin kunnanvaltuuston kokouksessa. Eli kuka sanoi ja mitä sanoi?
Kyseessä loppujen lopuksi on se, millä perusteilla koulun opettaja määrästä päätettiin. Saivatko valtuutetut oikeaa tietoa päätöksensä pohjaksi.
Kysymys on ennen muuta myös juridiikasta. Saako tulkita toisen sanomaa omien tavoitteitensa tueksi, että se vaikuttaa päätökseen.
Näyttää siltä, että tähänkin asiaan joudutaan palaamaan.
Se mitä valtuustossa sanottiin, joudun paikalla olleena tulemaan Savinaisen kantaa UutisAlasimen kirjoituksessa.
*******
Mennyt valtuustokausi on osoittanut kalliisti miten tohmajärveläisten asioita ovat luottamushenkilöt hoitaneet virkamiestensä johdolla. 
Lukija kai huomaa järjestyksen nurin kurisuuden. Virkamiestenhän pitäisi asioita hoitaa luottamushenkilöiden johdolla. Eikä päin vastoin niin kuin yleensä näyttää tapahtuvan  muuallakin, ei yksin Tohmajärvellä.
Jotta asiat alkaisivat kulkea oikeassa järjestyksessä, pitäisi kunnanvaltuuston ja hallituksen puheenjohtajien olla kokeneita ja asiansa osaavia henkkilöitä. Lisäksi heidän tulisi nauttia kuntalaisten arvonantoa, sekä olla edustavia suhteessa niihin tapahtumiin, joihin he edustustehtävissään väistämättä joituvat.
Ennakko tietoihin nojaten näyttää valtuustonpuheenjohtajaksi tulevan kokoomuksen Antero Nenonen ja hallituksenpuheenjohtaksi keskustan Marketta Sairanen.
Jos näin tapahtuu niin onnittelen heitä ja toivotan menestystä tehtävissään. 
Siihen, miten heidät on ehdolle asetettu ja millä perusteilla palaan myöhemmin.   

Ei kommentteja: