Läppäovia tarvitaan helpottamaan liikennettä Tohmajärven kunnanhallituksen huoneeseen. Seitsemästä jäsenestä kuusi on uutta. Vain Vuokko Väistö on jäljellä vanhoista jäsenistä. Tähän kun liittää mahdollisen kunnanjohtajan lähdön, tietää se ainakin muutosta. Mihin suuntaan, on vaikea ennustaa.
Kunnanhallitukseen ja lautakuntiin pyritään valitsemaan henkilöt kunkin alan osaamisen ja kokemuksen perusteella. Onko hallinnon tuntemus, kuntalaki ja käytännön johtaminen hallituksen jäsenten, erityisesti hallituksen puheenjohtajan hallinnassa? Siitä lienee otettu selvää kunnallisjärjestöissä. Kolme sairaanhoitajaa seitsemästä hallituksessa on ainakin riittä terveyden hoidon sektorilta.
Kaksi maanviljelijää, entinen kauppias ja yksi valtion virkamies antavat tietämystään muilta elämän alueilta.
*******
Annetaan uuden hallituksen näyttää kyntensä. Vanhalla hallituksella ei kynsiä juuri ollutkaan. Yksinkertaisella enemmistöllään se poisti kaikki vähemmistön ehdotukset, muutokset ja aloitteet pois pöydältä.
Puolueuskollisuudellaan ja kunnanjohtajan esityksiä ja tahtoa noudattaen ollaan nykyisessä tilanteessa, johon syyllistä on vaikea vähemmistöstä löytää.
Mielenkiintoista on seurata miten perusS:läinen Vesa Väistö vastaa vaalilupaukseensa. Hänhän lupasi panna Tohmajärven kunnan talouasiat kuntoon. Jään odottamaan hänen aloitteitaan ja kannanottojaan.
Tai miten kokoomuksen Vilja Laurila ryhtyy puolustamaan yksityistä sektoria ja isoa rahaa. Nehän kuuluvat kokoomuslaisten erityiseen suojeluun.
Toivottavasti uuden hallituksen jäsenet tulevat mielipiteillään ulos kokoushuoneen kätköistä. Erityisesti odotan Marketta Sairasen kannanottoja kunnanhallituksen työstä. Nehän eivät ole "salaisuus" pykälän alaisia.
Entinen kunnanhallituksen puheenjohtaja Leena Väistö tyytyi vain teknilliseen puheenjohtajuuteen joka ei puhunut eikä pukahtanut juuri muualla julkisesti kuin valtuustonkokouksen nimenhuudossa.
*******
Kaiken kaikkiaan Tohmajärvellä näytetään pääosin luottamushenkilöpaikkajaossa käytetyn puoluepoliittisia lähtökohtia. Se edellytti joko valtuustojäsenyyttä tai ainakin mukana oloa vaaleissa. Äänestäjän kannalta se lienee arvostettavaa. Äänestäjä saa mitä tilaa.
Kokonaan toinen juttu on puolueiden väliset lehmäkaupat, joilla "sopivat" henkilöt valittiin ja "sopimattomat" pidettiin sivussa näkyviltä paikoilta.
Järjestelyistä vastasi ilmeisesti keskustan innokas nuorisotiimi. Näin olen antanut itselleni kertoa. Oliko järjestely viisasta edes keskustalle, nähdään myöhemmin.
Viitosista seitsikkoon pöhönnyttä valtuustoryhmän järkevyyttä tai tarpeellisuutta en näe muussa kuin liittoutumisessa tukemaan keskustapuoluetta pyrkimyksessä pidää demarit pois näyttäviltä luottamushenkilöpaikoilta.
Seitsikon perustama valtuustoruhmä tietää, ettei siinä mukana oleville puolueille kuulu kuin yksi yhteinen ryhmäpuheenvuoro valtuuston kokouksissa. Muuten niitä olisi siunautunut kolme. Yksi kullekin puolueelle.
Eniten se rassaa perusS:läisiä. Uutena puolueena olisi heidän luullut tarvitsevan eniten näkyvyyttä julkisissa kokouksissa.
sunnuntai 27. tammikuuta 2013
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti