lauantai 12. tammikuuta 2013

Joko Riikonen pääse Tohmajärveltä

Taitaa olla viides kerta, kun Olli Riikonen hakee pois Tohmajärveltä. Keskiarvona se tee siis kerran vuodessa. Nyt Riikonen on jättänyt hakupaperit jo toiseen kertaan Kontiolahden kunnanjohtajaksi. Saa nähdä tärppääkö tällä kertaa.
Riikosen asia on mihin hän hakeutuu ja montako kertaa. Jotain se kuitenkin vaikuttaa Tohmajärven imagoon, kun kunnanjohtaja ei viihdy kunnassa. Ja välttämättä ei positiiviseen suuntaan.
Tohmajärvenkunta on ollut koko Riikosen kunnanjohtajakauden turpulenssissa. Mielestäni hyvin paljon hänen henkilökohtaisita ominaisuuksista johtuen. 
Valtuuston vaikuttavimmat päätökset ovat tehty muutaman, joskus yhden äänen enemmistön turvin. On selvää, että se ennen pitkää johtaa seurauksiin, joista yksi voi olla kunnanjohtajan pyrkiminen pois tehtävästään.
Saattaa olla niin, että vaikka kaikki päätökset on tehty juuri kunnanjohtajan esitysten pohjalta, se voi kunnanjohtajassa itsessään herättää epäilyä, päätösten hyvyydestä. Onko syntynyt epäilyä päätösten taloudellisesta ja toiminnallisista seuraamuksista?
Olipa kunnanjohtajan pyrkimysten taustalla mikä hyvänsä, ei poistuminen rivistä täytä suomalaisen korpisoturin vaatimia ominaisuuksia. Nehän ovat vastuullisuus omista päätöksistä ja johtajan pysyminen rivissä ensimmäisenä.
******
Jos Tohmajärven pasmat ovat luottamushenkilöiden osalta lievästi sanottuna kiemuraiset, ovat ne sitä Kontiolahdellakin.
Kontiolahtelaisille ei löydy mieleistä kunnanjohtajaa. Tuntuu hakukertojen kertyessä, ettei pätevintä enää haeta vaan sopivinta.
Puolueänkyreille kun ei näytä kelpaavan kun tietyn puolueen jäsenkirjan omaava. Jos sellaista ei löydy, pannaan virka uuteen hakuun. Kyllä hakijoita on sopivillekin paikoille, jolloin pätevyydestä välttämättä ei tarvitse puhua.
Katsotaan miten kunnanjohtaja Olli Riikosen käy tässä kilvoittelussa. 

Ei kommentteja: