sunnuntai 11. heinäkuuta 2010

Lomalta paluu

Terveisiä lomamatkalta. Nyt alkaa helpottaa. Reilu viikko viereksimistä on meikäläiselle maksimi olla pois omasta sängystä. Vaikka pitäisivät miten hyvänä ja syöttäisivät ”kuljusta”. Kiitoksia vaan rahterauksesta.
Yhdet ystävälliset isännät järjestivät aivan loistavan Maarianhaminan risteilyn. Oma selli mennen tullen ikkunalla ja pytyllä. Aurinkoinen ilma ja tyyni saaristomeri olivat kokemuksia, joita ei ole tullut aikaisemmin elettykään. Niin ja kyyti ”Jakella” rantsuun ja takaisin. Kiitokset vielä tässä.
*****
Borta bra, men hemma best. Kato kun ruotti tarttui Åbosta.
Kaikkihan tietävät millainen on turkulainen pakollinen kääntymismerkki. Se on valkoinen teksti sinisellä pohjalla: Turku 10 km.
******
Käänsin niin Hesarin kuin Karjalaisenkin tulemaan lomakohteeseeni. Varmaan lehdet tulevatkin sitten kun ovat lehden jakajat oppineet lukemaan osoitteet.
Nyt elän tilanteessa, ettei lehtiä ole näkynyt mökkiosoitteessakaan. Lehtitalot palvelevat hyvin, mutta Deliasta tuskin tulee tolkkua enää koskaan näille raukoille rajoille.
Sama juttu on näiden mokkuloiden kanssa. Yhtenä päivänä toimivat, toisena eivät. Nyt rajan pinnassa tökkii kännykkäkin. Puolitoista vuotta hyvää bittiyhteyttä on muuttunut heilunnaksi, jota eivät operaattoritkaan ole pystyneet selittämään. Savumerkeilläkö tässä kohta eletään?
******
Rääkkylässä on juhlittu palvelukoti Viherpolun 35-vuotis synttäreitä. Onnea vaan Rääkkylään. Siellä ovat vanhusten asuinpalvelut ja terveyspalvelutkin tähän asti olleet mallikkaimmin hoidetut.
Pitäkää kiinni niistä. Teillä on siihen laillinen oikeus ja velvollisuus. Ei virkamiesten sopimuksilla toistaiseksi kuntalakia kumota. Edellytyksellä, etteivät valtuutetut lähde virkamiesten juoksupojiksi ja -tytöiksi.

1 kommentti:

lahjattomat kirjoitti...

teretulemas takaisin! ei oo keritty keksi-kurjalassa vielä taloudellisesti menestyneimpien kuntien desiiliin, jotta et tainnut menettää mitään poissaollessasi...