torstai 1. huhtikuuta 2021

Kumpi enemmän oikealla, persut vai kokoomus?

Persut ja kokoomus yhteen soppii.....

Mikä osaan suomalaisista on mennyt? Erityisesti korona ja lähestyvät kuntavaalit ovat saaneet persut ja kokkareet laukalle. Molempien puolueiden puheenjohtajat ja näkyvät puoluepomot näistä puolueista ovat esittäneet näkemyksiä ja virheitä hallituksen tekemisistä, joita kukaan muu ei ole havainnut. Hallitus ja sen ministerit painavat tukka putkella työtä saadakseen koronan pidettyä kurissa. Kokoomuksen mielestä kaikki mitä hallitus tekee, tekee myöhässä tai liian aikaisin. Persujen mielestä kuntavaalit olisi pitänyt hoitaa koronaa ennen. Mikä onkin aiheellinen pelko, jos koronakuolleisuus pääsee valloilleen ennen vaaleja.

Persujen piittaamattomuus asioiden tärkeysjärjestyksestä ja linjattomuudesta omaan toimintaansa ja päätöksiinsä näkyy kun esittivät epäluottamuslausetta oikeusministeri Anne-Maja Henrikssonille kuntavaalien siirrosta. Persut olivat siirron hyväksyneet perustuslakivaliokunnassa mutta ei enää suuressa salissa. Henriksson jatkaa oikeusministerinä äänin 103 - 66. Äänestystulos näytti, että persut ja kokoomus ovat tulleet esiin kaapeistaan ja jatkavat nyt entistä selvemmin yhdessä. KD:ltä ja Nyt-liike hyppäsivät pois tällä kertaa kelkasta.

Täytyy olla sokea, ellei havaitse, että meneillään on järjestetty hyökkäys hallitusta, sen ministereitä ja erityisesti pääministeri Sanna Marinia vastaan. Tietenkin hyökkäily kuuluu opposition tehtäviin, mutta hyökkäys yleensä ennen tehtiin todellisiin tapahtumiin perustuen ja politiikkojen toimesta. Nyt hyökkäilyporukkaan ovat liittyneet nettikirjoittajat, joiden tieto ko. asiasta tulee samalta tasolta kuin kirjoittajalla on itsellään. Naapurilta kuultua.

Oman lukunsa järjestetystä hyökkäyksestä näkyy iltapäivälehtien politiikkasivuilta. Siellä samat toimittajat jauhavat näkemyksiään päivästä toiseen. Ja kaikkea sitä vastaan, mitä hallitus tekee ja unohtamatta mitä se ei tee vaikka sitä olisikin mahdotonta tehdä. Ihmetyttää miten nämä samat toimittajat pääsevät jatkuvasti myös erilaisiin paneeleihin ja keskusteluihin myymään yhtä totuuttaan. Oli masentavaa katsoa miten Alfa-TV:n Sanna Ukkolan suorassa lähetyksessä toimittajat eivät asioista puhuneet  mitään vaan lähes kaikki kritiikki osoitettiin alatyylillä henkilöihin. Siis ministereihin. Perusteluina he kertoivat kuulleensa mitä milloinkin asiantuntijoilta, professoreilta, politiikan sisäpiiriläisilta. Tietolähteillä ei ollut nimiä vain ministereillä oli nimet. Tämäkö on journalismia ja sanan vapautta nykyään Suomessa? Lopussa molempien asiantuntemuksen laatu paljastui kun sanoivat kokoomuksen voittavan kuntavaalit Suomessa ja erityisesti Helsingissä ja Vartiaisesta tulevan pormestari Helsinkiin.

Hyvää vertausta politiikan käsittelytavasta voi katsoa perjantaiaamuisin TV-1 Jälkiviisaista ja MTV-3 Pöllöraadista. Tulevat osaltaan samaan aikaan. Jälkiviisaat on vanhempi ohjelmaformaatti ja siten myös sillä ovat vanhat tavat käytössään. Puhutaan asiasta, ei sen vierestä. Tekemisiä ei viedä tarpeettomasti henkilöihin. Kunnioitetaan vanhoja käytöstapoja. Pöllöraadin nimi jo sanoo paljon vanhemmille ihmisille. Eikä se viittaa viisauteen. Paneelin tarkoitus lienee saada ihmisiä revittelemään enemmän kuin puhumaan asioista. Näyttää kuin Pöllöraadissa kilpailtaisiin kuka uskaltaa päästää suustaan rohkeimman ulostulon persujen malliin.  Sellaisia TV-ohjelmia meille nykyään tarjotaan.

 

Ei kommentteja: