sunnuntai 15. syyskuuta 2019

Kehuinkohan liikaa


Tekoja enemmän, puhetta vähemmän
NYT kun TV:ssä jatkavat Sohvaperunat, Huutokauppakeisarit ja Duudsonit jää perheelle ja politiikan seuraamiselle aikaa. Tähän antavat mahdollisuuden Postin ja Veikkauksen rahakylläiset toimintatavat. Rahaa sataa johdolle ja valvovalle poliitikko porukalle. Viulut maksaa postinkantaja ja parhaansa yrittävä mummo peliautomaatilla. Sirpa Paaterosta tulee Veikkauksen ja Postin johdolle sekä toimintaa johtaville politiikoille ilonpilaaja. Vain aina valmis kokoomussoturi Juhana Vartiainen näyttää puolustavan postin nykyistä toimintaa. Perusteita ei hänkään osaa sanoa. Sirpa Paaterolle toimeen tartunnasta 10 pistettä. Kysyä sopii tarvitaanko johdolle erityisbonuksia. Mielestäni ei. Riittävän suuri palkka olisi läpinäkyvä demokratiassa jonka palkan eli veron maksajatkin näkisivät.
Sanotaan, että työ tekijäänsä neuvoo. Sanonta pitää paikkansa pääministeri Antti Rinteen osalta. Se näkyi TV:n Ykkösaamussa. Poissa oli entinen takeltelu puheessa. Kysymyksiin Rinne vastasi selvästi ja tarkasti. Jos haastattelija johdatti Rinteen mielipiteeksi jotain sellaista jota se ei ollut vastasi Rinne heti alkuun, ettei pidä paikkaansa. Hallituksen johto näyttää sopivan paremmin Antti Rinteelle kuin puolueen johto oppositiossa. Antille myös 10 pistettä.
Keskustalta katosi pallo kokoomuksen kanssa pelatessa. Herrojen kanssa marjassa menee marjat ja tuokkonen. Tätä marjareissua yrittivät keskustalaiset korjata puoluekokouksessaan Kouvolassa. Puheilla kansanliikkeestä 10 %:n kannatuksella ei keskusta nouse. Tekoja tarvitaan ja se puolestaan johtajuutta. Onko sitä Katri Kulmunilla, jää nähtäväksi. Yhden hyvän näin Kulmunissa heti valintansa jälkeen. Hänellä ei ole kiirettä ministeripostien vaihtoon. Hän näyttää antavan arvoa osaamiselle. Politiikka on tekoja. Vähemmän puhetta ja selittelyä. En tiedä mille keskustan puolueväki osoitti suosiotaan Juha Sipilän puheenaikana ja sen jälkeen. Tosiasia on, että Sipilän johtoaikana keskustan kannatus romahti, jota nyt puoluekokouksessa oltiin korjaamassa. Hämäräksi jäi minulle myös se mikä puolueessa muuttuu, jos uusi johto lähtee toteuttamaan puheessaan Sipilän ohjeeksi antamaa kuuden kohdan ohjelmaa. Sehän oli sisällöltään lähes yksi yhteen Sipilän kokoomuksen kanssa toteuttamaa politiikkaa. Olisiko niin, ettei mitään puoluetta johdeta tunteella, kyynelillä tai rukouksilla. Tekoja tarvitaan, jotka äänestäjät palkitsevat tai jättävät palkitsematta äänestyskäyttäytymisellään.

Ei kommentteja: