sunnuntai 22. syyskuuta 2019

Ei kelvannut tämäkään aloite. Pitäkää tunkkinne.


Valtuutetun aloite

15.5.2007.



                    TOHMAJÄRVEN  KUNNANVALTUUSTO
                     Puheenjohtaja Vuokko Väistö


Esitämme kunnioittavasti, että Kunta- ja palvelurakenneuudistuksen edellyttämissä puitteissa ja määräajassa otetaan selvittelyyn mahdollisuus muodostaa Keski-Karjalaan yksi yhteinen kunta.

Perustelut:

Mitkään aiemmat päätökset tai hankkeet eivät ole esteenä selvittelylle ja mahdollisille kuntaliitoksille, vaan jopa tukevat aloitettamme.

Kitee, Kesälahti, Rääkkylä ja Tohmajärvi muodostavat yhdessä kiinteän maantieteellisen, kulttuurillisen ja liikenteellisen kokonaisuuden, jonka puitteissa on mahdollisuus vastata ja täyttää parhaiten Kunta- ja palvelurakenneuudistuksen vaatimat haasteet erityisesti terveyden- ja vanhushoidon sekä koulutoimen osalta.

Terveys- ja vanhuspalvelujen järjestäminen muuten kuin yhden yhteisen kunnan hallinnointi mallilla tulee olemaan hankalaa ja kallista veronmaksajille.
Esim. Keski-Karjalan sosiaali- ja terveystoimen yhdistymishanke omine johtajineen ja hallintoineen toteutuessaan vain lisää kuluja.

Keski-Karjalan kunnat ovat taloudellisissa vaikeuksissa. Tohmajärvi ei tule selviämään taloutensa kuntoon saattamisessa ilman edessä olevia mittavia toiminnan supistamisia ja veronkorotuksia. Saman voinee epäillä olevan edessä myös muiden Keski-Karjalan kuntien kohdalla.

Edellä olevat tosiasiat hyväksyen, on järkevää muodostaa Keski-Karjalaan yksi yhteinen kunta. Ottaa vastaan n. 10 milj. euron valtion tarjoama yhdistymisavustus ja ryhtyä hoitamaan kuntalaisten palveluja puhtaalta pöydältä ilman velkataakka.

Ei kommentteja: