lauantai 2. helmikuuta 2019

Herätystä ihmiset


On muutoksen aika
Kokoomus on tiivistänyt sanomansa tuleviin eduskuntavaaleihin sloganiin ja osoittanut  sen demareita kohtaan; "joko me tai ne". Sanoma on selvä, mutta myös ylimielinen ja loukkaava. "Ne" muotoa ei käytetä ihmisistä, vaan eläimistä ja toisarvoisista itseensä verrattuna.
Kokoomuksen puheenjohtaja Orpon hokemavastaus puolueensa erinomaisesta hallitustyöskentelystä kysymyksestä riippumatta mitä se koskee, on työllisyysasteen positiivinen kehitys ja sen vaikutus. On myönnettävä sen myönteinen merkitys, mutta huomioitava samalla kohdentuminen. Pääomapiirit ovat siitä hyötyneet eniten. Köyhyyttä, eriarvoisuutta ja yhteiskunnan ongelmia ei kokoomuksen toimilla ole ollut merkitystä. Vastatkaa ministeri Orpo kysymykseen. Miten on mahdollista, että vaikka työpaikat lisääntyvät, samaan aikaan leipäjonot kaduilla pitenevät? Työllisyysasteen nousu tuskin käy vastaukseksi.
Vakava sairaus, riippumatta siitä ketä se koskee, laittaa elämän arvot uusiksi. Sairaus aina on henkilökohtainen, eikä sen vaikutusta tule riepotella julkisuudessa. Elämä jatkuu sairauksista ja sen seurauksista huolimatta. Se on elämän kulku.
Iltapäivä lehdet tuskin jättävät politiikkojen sairauksista ja niiden vaikutuksista kirjoittamatta. Se osoittaa politiikan henkilöityneen ja asiasisällön vähentyneen. Mediaseksikkyys korostuu. Kuka osaa puhua kauniimmin ja kenen tukka on parhaiten kammattu. Onko niin, että näiden avulla äänestäjä päättää kuka hänen asioitaan hoitaa? Näihin avuihin uskonevat uudet puolueet, mutta onneksi on vielä myös vanhoihin arvoihin uskovia puolueita.
"Tällä vaalikaudella nähty eriarvoistumiskehitys on pysäytettävä, ja eriarvoistumista on kitkettävä" sanoo Sanna Marin demareiden vaalikampanjan avauksessa. Siinä on suunta ja se riittää. Keinoja miten tavoitteisiin päästään on monia. Ne selviävät aina tilanteen mukaan. Mitään yhtä tietä mihinkään tavoitteeseen pääsemiseksi ei ole viisasta lyödä lukkoon ennakkoon. Sanna Marin näyttää toimivan vaaliavauksessa viisaasti.
Vieroksun jonkin yksittäisen asian nostamista tavoitteeksi tikun nokkaan. Kuten apteekkarien tai metsänomistajien ja heidän verokohtelunsa. Varsinkaan jos esim. metsänomistamisesta ei tiedä kolme pihapuuta enempää. Suomessa on 600000 metsänomistajaa ja hekin äänestävät mielipiteensä mukaan.

Ei kommentteja: