tiistai 8. huhtikuuta 2014

Mihin mahtaa johtaa Katri-Helenan raitti?

Kunnanjohtaja Olli Riikosen tiedotteessa lukee: "Katri Helenan raitti - kultturiteko, kunnianosoitus ja kuntamarkkinoinnin väline."
Samaa asiaa otsikoin minä Karjalaisessa "Kulttuuriskandaali Tohmajärvellä."
 Näin ne mielipiteet eroavat. Johtuuko se sitten koulutustasosta, asemasta yhteiskunnan arvoasteikolla vai elämän kokemuksesta. Tiedä häntä?
******
Asiaa pitää lukijan pohtia monelta kantilta. Ansaitseeko Katri-Helena voimissaan olevana, levyttävänä iskelmälaulajana sen, että vakiintuneet kadun ja tiennimet muutetaan hänen nimensä mukaan? Onko hän omilla teoillaan ja sanomisillaan pitänyt Tohmajärveä julkisuudessa? Hänen julkinen esiintymisensä henkimaailmojen kuuntelijana ja tulkkina voi myös arveluttaa perusluterilaista. Jos Kirkkotie häviää Kemien keskustasta, niin mitä kunnioittamaan tai muistuttamaan mahtaa tulla tilalle? Kun Katri-Helenan kyseisiä asioita käsittelevä kirja julkaistaan, mitä sieltä saamme lukea Katrin maailman kuvasta ja nyt ilmeisesti jo laajemminkin.
******
Nyt jo on tiedossa, etteivät Kemien taajaman yrittäjät, liikelaitokset  kaupat pidä nimikkeistön muutoksesta. Ei sittenkään vaikka kunta johdonsa sanoilla lupailee rahallisia koravauksia. Suunnatonta haittaa ja lisätyötä ei näytetä kunnassa ajateltavan.
Jätän asian tällä kertaa tähän.
Sanon lisää vaikkapa alueuutisissa ja paikallisradiossa. Minua on sinne haastateltu. Pyytämättä.

Ei kommentteja: