tiistai 9. huhtikuuta 2013

Taasko pitää alkaa alusta?

Noin tuhat blogikirjoitusta sitten aloitin kirjoittaa Keski-Karjalan seutuyhteistyöstä. Silloin oli voimissaan Paras-laki. Kaikki tietävät miten sille laille on käynyt. Se on nurinniskoin ollut jo pitkään. 
Paras-lain innoittamina pidettiin seminaareja siellä ja täällä. Perustettiin seutuvaliokunnat ja seutuvaltuustot. Saatiin syntymään Helli-liikelaitos ja menemään kunnat konkurssin partaalle. Hellistä päästiin, mutta kustannuksista ei ota selvää erkkikään.
Jäljelle jäi katkeruutta, kaunaa ja tietenkin maksut kuntalaisille.
Jos mennyt seutuyhteistyö ketä kiinnostaa, niin tästä blogista voi lukea.
*****
Luulin, että Keski-Karjalassa opitaan erehdyksistä. Nyt tiedän, ettei opita.
Keski-Karjalaan ovat kunnanjohtajat kaikessa hiljaisuudessa ja omassa viisaudessaan kehitelleet uuden "hallintohimmelin." Sen pitäisi ottaa ohjattavakseen seutuyhteistyö Keski-Karjalassa.
Konklaaviin kuuluisivat kunnanjohtajat sekä valtuustojen ja hallitusten puheenjohtajat sekä Ketin johtaja.
Edellä oleva porukka kutsuisi kerran vuoteen kasaan seutuseminaarin.
Yhteistyötä Keski-Karjalassa voidaan harjoittaa ilman tämmöisiä himmeleitä, joilla ei ole mitään päätäntävaltaa edes omissa kunnissaan. Hallitukset ja valtuustot tekevät päätökset. Ollaanko taas menemässä samaan sotkuun kuin mitä seutuvaltuuston kanssa mentiin? Kuntien kesken voidaan ja pitää harjoittaa yhteistoimintaa, mutta tällaista verhon takaista toimintaa ei siihen tarvita.
Seutuvaltuuston kuluihin perittiin jäsenmaksua 3 euroa/asukas.
******
Tuolla yllä olevalla kokoonpanolla Tohmajärveä edustaisi:
Olli Riikonen (kepu) Antero Nenonen (kepu) Marketta Sairanen (kepu)
Kesälahden Jorma Turuselta liukeni kunta alta. Odottaa ilmeisesti eläkkeelle lähtöä Kiteellä. Kiteeltä lähtee Kirsi Hämäläinen ja Rääkkylästä Yrjö Eronen syksyllä.
Olli Riikonen saisi noviisi porukan johtateltavakseen. Tulisi varmasti yhteistyöhakuisia päätöksiä.
Voi meitä tohmajärveläisiä. Näinkö meitä viedään.        

1 kommentti:

Johora kirjoitti...

Hyvä kun kirjoittelet. Minä olen uskollinen lukijasi. Kirjoitat rehellisen kuuloista tekstiä. Tuot jotain omaperäistä jokapäivään. Älä lopeta! Ei kaikesta arvokkaasta tarvitse rikastua seteleissä.
Johora