tiistai 28. elokuuta 2012

POSITIIVISTA TOHMAJÄRVELTÄ

Joku voi luulla, että etsimällä etsin nekatiivisia asioita juttuihini ruodittavaksi. Näin ei vain todellisuudessa ole. Ei niitä ole tarvinnut etsiä. Johtuneeko ajasta vai ihmisistä "purnattavaa" riittää.
Kunnanjohtaja Olli Riikonen piti valtuuston kokouksen lopussa puhenvuoron, jossa hän toi neljä positiivista asiaa esiin menneeltä viikolta. Ne olivat Oona Sormunen keihäs, Katri Hirvonen kiekko ja moukari, Mikko Pirinen pituushyppy ja Enduro-kilpailut. Joku valtuutettu lisäsi listaan vielä Ritva Simosen pojan, joka on menestynyt vammaiskilpailuissa.
Näyttää siltä, että urheilijat ovat heitä, jotka tuovat Tohmajärveläisiä positiivisesti esiin. Seppo Räty, Svahnberg ja Tikka urheilun näkyvyyden aloitti. Muitakin voi olla, mutta ei nyt tule mieleen.
Onko heidän nykyvyyttään Tohmajärvellä osattu käyttää paikkakunnan eduksi, onkin jo kysymyksen alainen. Ja onko heitä autettu saavuttamaan hyvät tuloksensa. Mielipiteitä voi olla puolesta ja vastaan.
Enduro-kilpailuista olen saanut kuulla vain positiivista. Valitettavasti olin kilpailujen aikana matkoilla. Oma kohtaista tuntemusta en voi kertoa.
Naapuri oli ollut seuraamassa kilpailuja. Kehui tapahtumaa hyvin järjestetyksi. Kilpailujen avajaiset olivat olleet liikuntahallilla. Paikalla oli ollut 150 kilpailijaa ja toinen mokoma heidän avustajiaan. Ja päälle yleisö. Siis useita satoja ihmisiä, joista valta osa ulkopaikkakuntalaisia.
Enduro-seuran puheenjohtaja oli pitänyt napakan avauspuheen. Mutta missä oli Tohmajärven kunnan tervehdys paikalle tulleille. Kunnan edustajaa, ei ainakaan puheenpidossa ollut näkynyt.
Tällainen ja yleisötapahtumat yleensä ovat paikkoja, joissa kunnan pitää tuota asiaansa ja olemassa oloaan esiin. Ei pitkillä jaarituksilla, mutta sanottu sana lyhyenä lähtee kiertoon positiivisella tavalla.
Huumori voisi myös olla sopivassa määrin esillä. Ja kansan piirteet muutenkin. Onhan meillä lainattu tulitikkuja ja eletty muutenkin.
Tässä tätä positiivisuutta alkuun.
Ja Enduro-seuralle ylimääräiset positiivisuuden osoitukset ja kiitokset tohmajärveläisten puolesta. Osoititte, että täällä ajetaan jo moottorikäyttöisillä pyörillä.
Epäilin kun ensi kerran kuulin kilpailujen järjestämisestä. Onneksi pidin kynän taskussa. Nyt olisin joutunut juttujani perumaan.
Mistä tulee seuraava ennakkoluuloton porukka, joka yllättää touhullaan meidät skeptikot.

Ei kommentteja: