maanantai 6. elokuuta 2012

Kesälaitumella

Heipati hei! Tässä sitä ollaan. Nyt pidetään sadetta. No, aurinkoakin olisi ollut ihan meikäläiselle riittämiin. En narise ilmoista.
Syksy saa. Ja ennen sanottiin, että myös isojen talojen isännät. Puintipäivinä lähtivät jyväsäkin kanssa kylille.
Hiljaista on ollut kuntarintamallakin. Kitee ja Kesälahtikin ovat lakanneet kehumasta liitostaan. Erityisesti olen ihmetellyt missä luuraa Kiteen kaupunginjohtaja Kirsi Hämäläinen. Eikä yhteiskuntasuhteidenjohtaja Jorma Turustakaan ole näkynyt julkisuudessa.
Rääkkylässä Eronen ja Tohmajärvellä Riikonen kilpailuttavat omilla tavoillaan sosiaali- ja terveyspalveluita.
Tohmajärven neuvottelukilpailutus, vai mikä lie nimeltään, saattaa onnistuakin. Edellytyksellä, etteivät liikelaitosten ylivertaiset lääketietellisellä osaamisella varustetut neuvottelijat onnistu "kusettamaan" kuntapuolen neuvottelijoita.
Juuri tästä syystä sotepalvelut olisi nykytilanteessa pitänyt ottaa omiin nimiin hoidettavaksi. Saattaa olla myös niin, että ministeri Virkkusta ja hänen ratkaisujaan olisi ollut hyvä odottaa.
No, Tohmajärvellä on jo vuosia hoidettu asioita yhden oikean ratkaisun mallilla. Niin näytetään jatkettavankin.
******
Kohta ovat edessä kuntavaalit. Ne saattavat olla ratkaisu yhden mallin loppumiseen. Kaikki riippuu äänestäjistä. 
Kuntavaalit eroavat eduskuntavaaleista ainakin siinä, että kuntavaaleissa on totuttu äänestämään "kyläpolitiikkoja". Yleensä kylän mallikelpoisinta isäntämiestä. Ei liikoja ole seurattu mitä tämä kaikessa mallikelpoinen valtuutettu touhuaa valtuustossa.
Liian monessa tapauksessa ei mitään. Hän toteuttaa sitä ikiaikaista luottamushenkilön kultaista ohjetta. Hän vain luottaa.
Siksi yleensä kunnan menestys on virkamiesten hoidossa ja valtuullakin. Vaikka viime mainittu kuuluu juuri valtuutetuille. Virkamies ratsastaa hevosella, jota sillä ei ole omassa tallissa. Hevosta hoitaa valtuutettu, jollain kylällä tallissaan.
******
Tohmajärvessä on hyvä kuhakanta. Sen puolesta puhuu sekin, että kuhaa huonompaa kalaa en ole tänäkään kesänä tarvinnut syödä.
Kalastan kahdella katiskalla 2-3 päivänä viikossa matalassa vedessä. Katiskat on pakko kalantulon takia nostaa välillä maihin.
Joku voi ajatella tätä kalajutuksi. Sitä se onkin. Erotuksella vain, että juttu on totta.
Tässä syksypuolen aloitus.

4 kommenttia:

Matti Kosonen kirjoitti...

Hienoa Veijo, että olet palannut lomilta. Aloin jo huolestua...
Sinulla on kuitenkin turha pelko teidän osaamisesta neuvotella lääketieteen asiantuntijoiden kanssa. Etkö muista kun teidän kunnan eräs edustaja, tilaajalautakunnan kokouksessa, kertoi ettei lääkäreillä ole osaamista eikä koulutusta mihinkään hallinto tehtäviin. Siksihän lääkärit sijoitettiin aluksi lähihoitajan alaisuuteen.

Veijo Tuunanen kirjoitti...

Totta kai muistan. Oliko sama johtaja, joka sanoi myös, että lääketieteellistä osaamista löytyy muiltakin kuin lääkäreiltä. Sitä hän ei sanonut keiltä löytyy. Tohmajärven lääkäreiltä ei löydy ossamista tällä viikolla. Ei ole yhtään lääkäriä vastaanotolla.

Veijo Tuunanen kirjoitti...

Totta kai muistan. Oliko sama johtaja, joka sanoi myös, että lääketieteellistä osaamista löytyy muiltakin kuin lääkäreiltä. Sitä hän ei sanonut keiltä löytyy. Tohmajärven lääkäreiltä ei löydy ossamista tällä viikolla. Ei ole yhtään lääkäriä vastaanotolla.

Matti Kosonen kirjoitti...

Ei ollut johtaja vaan isäntälinjan luottamusmies.