tiistai 21. elokuuta 2012

Marjat ovat pulloissa

Eli mökkielämä alkaa olla tältä kesältä lopuillaan. Sienet saavat vielä kasvaa. Ja loput ahvenet ja kuhat. Vene odottaa pesua ja ensi kevättä. Vaimon kanssa opettelemme rivitaloasumista. 
Ja tietenkin myös kissamme, kymmenkiloinen kolli Riku. On muuten sen verran citykissa, ettei suostunut koko kesänä mökillä kuin muutaman kerran tulemaan ulkorappusille hetkeksi. Ikkunasta katseli ja pasko kalliiseen kristallihiekkalaatikkoon. Semmoinen lemmikki meillä.
******
Veren paineet mittasin heti mökiltä tultua. Kunnossa olivat. Heti tiistailehden luettuani ei varmasti olisi olleet.
Mikäs se muukaan paineita nostaisi kuin sote-sekoilut. Sitä on riittänyt tällekin palstalle liki tuhanteen juttuun.
Sote-palveluja on yritetty Tohmajärvellä hoitaa viimeisen viiden vuoden aikana pian viidellä organisaatiolla. Ja aina on onnistuttu menemään huonompaan suuntaan palveluissa. Kustannukset ovat sentään nousseet kiitettävästi.
Nyt yritetään ulkoistaa palvelut kuntakohtaisesti omalla rahalla.
******
Lehtitietojen mukaan kunnan pitäisi tänään kahden edustajan voimalla olla puhuttelussa, jonka järjestää Helsingissä valtiovarainministeriön kuntaosaston päällikkö Päivi Laajala.
Mitähän Laajalalla on asiaa nyt? Hänen tiedossaan ovat Keski-Karjalan sote-sekoilut olleet jo toista vuotta. Puhutteluun olisi ollut aihetta silloin. Ei enää, kun kakka niin sanotusti on jo housussa.
Saman lehtitiedon mukaan puhutteluun on valittu Tohmajärven edustajiksi kunnanjohtaja ja valtuuston, joita ei puhutteluun lähetetä. Mikä logiikka tämmöisessä päätöksessä on? Mielestäni ei mitään.
Ei ministeriön herrojen kanssa pidä kiistelemään lähteä niin pitkään kuin sieltä rahaa haetaan. Ei sittenkään, vaikka väärässä olisivatkin.
Nyt ovat väärässä, kun ovat lähteneet myöhässä hoitamaan asioita, jotka olisi pitänyt hoitaa aikoja sitten. Toistan vielä, että heillä oli tieto Keski-Karjalan sote-sokoilusta.
Tohmajärvellä ovat sote-asioista lainvoimaiset päätökset. Osaltaan päällekkäiset ja sekavat. Mutta ymmärtääkseni lainvoimaiset kumminkin. Ministeriöstä tuskin on viisasta lähteä juuri tässä tilanteessa sorkkimaan ja sotkemaan asiaa, jonka olemme sotkeneet itse jo tarpeeksi. Odotettaisiin nyt mitä uusi terveyslaki ja kuntarakenneuudistus tuo tullessaan. Nyt ei pitäisi ainakaan hötkyillä.

Ei kommentteja: