tiistai 26. kesäkuuta 2012

Virkamiehet virkeinä Outokummussa

Outokumpu hamuaa Joensuun kainaloon. Ainakin virkamiehet ovat olleet aloitteellisia. Hyvä näin. Jos siltä näyttää.
Outokummun ja Joensuun kaupunginhallitukset ovat päättäneet virittää yhdistymisselvitykset aluilleen. Valtuustojen mielipidettä ei asiaan ole katsoneet tarpeelliseksi. Ovat katsoneet sen verran pikku jutuksi. Eipä kuntalaiskeskusteluakaan ole asiasta liiemmälti käyty. Eli ei ollenkaan.
On ilmeistä, että virkamiehet ovat keskenään pohtineet ja hyväksi havainneet mahdollisen kuntaliitoksen. Puuttuu vain, että ovat uudet virat keskenään jakaneet.
Se, että kuntajakolaki edellyttää yhteen liittyvien kanssa yhteistä kuntarajaa, ei ole katsottu esteeksi. Mitäs pienistä.
*******
Outokummun ja Joensuun liitosaikeissa lienee kysymyksessä rusinoiden poimimisesta pullasta. Tai sitten pelottelu Liperin ja Kontiolahden suuntaan. Tai ministeri Virkkusen pelko. Ei tiedetä mitä sieltä tulee.
Kuntaliitoksia tarvitaan ja siinä mielessä selvitysten teko on paikallaan. Olipa virikkeelle pano syy mikä tahansa. On parempi aloittaa liian aikaisin kuin liian myöhään.
Muuten saattaa käydä kuin Keski-Karjalassa. Ollaan kaikissa muutoksissa vuosia myöhässä. Siitä päävastuun saavat kantaa kuntienjohtajat. 
Tohmajärvi touhuaa kunnanjohtajansa pystyyn järjestelmiä, joista muualla Suomessa aktiivisesti pyritään eroon. Sosiaali- ja terveyspalvelujen tuottaminen keikkavirmoilla on osoittautunut paitsi tehottomaksi myös älyttömän kalliiksi. Tämä tieto ei ole saavuttanut yksinkertaista enemmistöä Tohmajärven valtuustossa.
Tohmajärvellä on osoittautunut mahdottomaksi kääntää kunnanjohtajan päätä siitä minkä hän on hyväksi yksin havainnut.
Tulevissa kuntavaaleissa on äänestäjillä mahdollisuus saada valtuutettujen mielipiteet muuttumaan esim. sote-asioista. Äänestämällä valtuustoon henkilöitä, jotka kuuntalevat myös veronmaksajien melipiteitä. Entinen enemmistö tässä asiassa on osoittautunut kuuroksi. Vai mitä mieltä olette Hellistä?
 

2 kommenttia:

Johora kirjoitti...

Muuten olen sitä mieltä että Katainen ja varsinkin Virkkunen joutaisvat jo eun varsinaiseen vakausrahastoon ovenvartijoiksi. Sanoi Kalle Isokallio aamun viisaissa järkeviä, vaikkeivät Eerola ja se tyttö olleet ymmärtävinään. JohorA.

Veijo Tuunanen kirjoitti...

Isokallio on tässä asiassa oikeassa. Aina ei kuitenkaan hänen muita mielipiteitään tarvitse kannattaa. Puhuu niin suuren rahakasan takaa.