maanantai 9. heinäkuuta 2012

Hengissä ollaan

Ja kesä jatkuu. Vieraita on hoidettu asiallisesti. On syötetty ja annettu nukkua pitkään. Kännyköitään ovat saaneet raplata ruokapöydässäkin.
Kirjoitusrintamalla on pidetty hiljaiseloa. Kunnalliselämässä näytetään olevan sellaisessa sotkussa, ettei paremmasta väliä. Nyt kun ministeri Virkkunen ryhtyi heristelemään nyrkkiä purkautuville liikelaitoksille ja kuntayhtymille sote-palveluista, niin hommat menevät entistä tiukemmin solmuun.
On me Tohmajärvellä osattu sotkea itsekin asiat. Ei enää ministeriä olisi siihen tarvittu. Tohmajärven sosiaali- ja terveyspalveluista saavat vastuun kantaa keskustalaiset. Eritoten kunnanjohtaja Olli Riikonen, kunnanvaltuuston puheenjohtaja Matti Majoinen, kunnanhallituksen puheenjohtaja Leena Väistö. He ovat näyttäneet tien jota sotejuna kulkee. Tietenkin heitä on tukenut Antero Nenonen jo horjuvine ryhmineen.
Tohmajärveläiseen kuntakulttuuriin kuuluu olla myöhässä. Nyt kun pitäisi avata kuntalaisiin päin keskustelu kehen liitytään, jos liitokset tulevat kysymykseen, meillä jahketaan palvelujen ulkoistamisen kanssa. Muualla yksityistämisestä pyritään eroon.
Mikä meitä oikein vaivaa?
Kirjoitellaan lisää, kunhan ehditään. 

3 kommenttia:

Johora kirjoitti...

Tule nyt hemmetissä jo sieltä Mässältä ja rupea uutteraksi kirjoittajaksi! Johora

Veijo Tuunanen kirjoitti...

Mässän aika meni 20 vuotta sitten oji. Nyt eletään Järventauksen aikaa. Juttuja alkaa tipahdella pikku hiljaa. Kesälomalla hoidan pääasiassa paperilehtihommia.
Kunnallispolitiikka syksyllä antaa varmasti jutun juuria. Siitä pitävät huolen kuntavaalit ja aina halukkaat valtuustoehdokkaat.

Esa A. Luukkainen kirjoitti...

nelosten iskuryhmä poimii tuunasen katvealueella olevalta mökiltään siiheksi kun kunnalliselämässä todella alkaa tapahtua. olemme jopa harkinneet oman satelliitin lähettämistä kiertoradalle parempien nettiyhteyksien toivossa, mutta tohmajärven kunta ei varmaan tässä taloudellisessa tilanteessa pääse osallistumaan kustannuksiin. nelostenkin pörssilistautuminen on vielä kesken. joten uotellaan parrempia aekoja, sano valtuutettu kun helli jätti.