keskiviikko 6. kesäkuuta 2012

MUISTIN PALAUTUSTA

23.06.2008., pidetyssä valtuuston kokouksessa seuraavat hankilöt kannattivat äänestyksessä yhteistoimintasopimusta ja perustaa siten Helli-liikelaitos:
Ahlgvist Raili, Eronen Tuomo, Forsblom Outi, Haaranen Jukka, Hasunen Jarmo, Ihanus Erkki, Karjalainen Teuvo, Kontiainen Markus, Korpelainen Teuvo, Kuittinen Matti, Kuosmanen Esko, Kuronen Taisto, Könönen Anne, Salminen Arto, Löppönen Reino, Majoinen Matti, Nenonen Antero, Hämäläinen Hannu, Tittanen Raimo, Varonen Juha, Väistö Leena.
Yllä lueteltujen voi sanoa olevan vastuussa siitä, mitä Helli on saanut menneinä vuosina aikaan tohmajärveläisessä terveys- ja vanhuspalveluissa. Ja tietenkin siitä mitä se on maksanut.
Kymmenen valtuutettua heistä on päättämässä ulkoistaa terveys- ja vanhuspalvelut börssiyhtiölle. Päättämässä voi olla enemmänkin, jos entisiä varavaltuutettuja osallistuu kokoukseen.

Yhteistoimintasopimuksen hylkäämistä ja Hellin perustamista vastustivat äänestyksessä seuraavat valtuutetut:
Gröhn Matti, Haaranen Martti, Hakkarainen Pauli, Heinonen Lauri, Simonen Ritva, Koljonen Anu, Laasonen Aarne, Lihavainen Kauko, Ehrukainen Reima, Ollikainen Kaija, Pusa Seppo, Silventoinen Aki, Tuunanen Veijo, Väistö Vuokko.

Hylkäämistä perustelivat edellä luetellut 8:lla eri asiakohdalla. Mikään niistä ei herättänyt Hellin kannttajien mielenkiintoa. Hellin hylkäämisen puolesta äänestäneet jättivät pöytäkirjan eriävän mielipiteensä. Heitä siis ei voi vaatia vastuuseen Hellin epäonnistuneesta toiminnasta.
Ulkoistamisesta päättämässä tuon ajan valtuutetuista Helli vastustajista on 7 henkilöä ja mahdolliset varavaltuutetut päälle.

Erittäin voimakkaasti Hellin perustamisen puolesta toimi tietenkin kunnanjohtaja Olli Riikonen. Paljoakaan hänestä ei jäänyt jälkeen Tuomo Eronen. Edellä olevia peesasi kunnanhallituksen jäsenet Raili Ahlgvist, Reino Löppönen, Teuvo Karjalainen, Juha Varonen ja Leena Väistö.
Pöytäkirjoista näkee, että kunnanhallituksessa Hellin jarrumiehinä toimivat Lauri Heinonen, Anu Koljonen ja Veijo Tuunanen.

Jos jotain kiinnostaa vastuun kanto, josta silloin kuuli ja nyttemmin enää Hellin seikkailun jälkeen vähemmän, voi edellä olevasta tutkailla vastuun kantajia. Kuka teki silloin mitä? 

Ei kommentteja: