maanantai 7. toukokuuta 2012

Jääkiekkokouhotusta

Tuntuu kuin kaikki kohtuullisuus olisi mediallakin mennyt raiteiltaan. Onko jääkiekko todella sen julkisuuden arvoinen, joka sille nyt annetaan.
Ei riitä, että TV työntää kiekkoa joka tuutista, mutta kun siitä lähes pakotetaan maksamaan. Pakkoahan se on jos kanavat täyttyvät kiekosta. Ei sinne muuta mahdu. Vaihtoehto on sulkea koko värkki.
Jos joku luulee meikäläisen olevan jääkiekon vastustaja niin erehtyy. Nenäni olen kiekossa katkaissut jo 50-luvulla. 70-luvun alussa avustin Karjalaista Helsingistä käsin kirjoittamalla pääasiassa jääkiekkoa käsitteleviä pakinoita lehteen. Joensuulaisessa jääkiekossa mentiin siihen aikaan lujaa Monosen ja Kapasen johdolla. Palstan nimi oli "Helsingin hallista".
Olipa tuo niin tai näin, nykyinen jääkiekko on kolahtanut johtavien jääkiekkopomojen päähän. Sitä kuvaa jo ottelujen pääsylippuhinnat ja puheet hintojen oikeutuksesta. Ei päässä paljon muulle ole tilaa kun puheita kuuntelee.
Sanonpa vain, että narun pää on tullut pomojen käsiin. Ei jääkiekko voi jatkaa nykyisellä tavalla ja tavoitteilla. Pitää suorittaa uusi roolitus. Pomot vaihtoon tai eläkkeelle. Tyhjän päiväiset TV-kommentaattorit ja asiantuntijat pois pönöttämästä aitioistaan. On turhaa selostaa ennen ottelua tapahtumista, jotka eivät pelissä toteudu ja jälkikäteen on yhtä turhaa selittää, joka on jo ottelussa nähty.
******
Jos jääkiekkojoukkue voittaa kansallisella tai kansainvälisellä tasolla, niin johan joukkueen manageri, valmentaja tai johtaja alkavat yritysvalmentaa yhteisöjä ja yrityksiä. Tietenkin huippupalkalla. Virman pomot kun ovat vielä kutsutilanteessa olleet kiekkokännissä ja voiton huumassa. Onkohan kukaan onnistunut kääntämään konkurssivirmaansa tuotokselliseksi näillä konsulteilla.
Tohmajärvellä ei onneksi näitä konsultteja ole näkynyt. Mikä on ihme. No, yhtä huuhaakonsultteja tulosten perusteella on tälläkin ollut.
Milloin Tohmajärvellä aloitetaan luottamaan itseensä omien asioiden hoidossa? Kysymyksen voi asettaa virkamiehille ja luottamushenkilöille.
Olisiko nyt aika ottaa sosiaali- ja terveyspalvelut omaksi toiminnaksi. Niin näytetään muualla Suomessa meneteltävän enenevässä määrin. Esim. Helsinki, Kouvola ja Savonlinnakin. 

Ei kommentteja: