tiistai 4. lokakuuta 2011

Jokseenkin turhauttavaa

On se kummaa, että menee ilta, kun kaksikymmentä ihmistä ei pääse yksimielisyyteen onko Tohmajärven terveyskeskuksen lääkärin vastaanotolla lääkäriä. Ja jos, on niin montako? Ja milloin?
Tämmöinen tilanne oli eilen, kun sosiaali- ja terveyslautakunta piti kokoustaan ja kahdeksan Helli-liikelaitoksen johtajaa tai päällikköä oli selostamassa mihin ne Hellin rahat oikein menevät. Paikalla oli myös nippu kunnanjohtajia ja johtavia luottamushenkilöitä.
Meikäläisen mielestä aina silloin tällöin päivisinkin lääkäri puuttuu vastaanotolta. Tohmajärveläinen naapuri vierestä kumoaa mielipiteeni ja sanoo, että kun hän vastaanotolle pyrkii, kysytään haluaaako hän mies vai naislääkärin.
Hellin puolelta pannaan asia matemaattiseksi ratkaisuksi ja ilmoitetaan Tohmajärven terveyskeskuksessa olevan paikalla KESKIMÄÄRIN 2-3 lääkäriä. Keskimääräinen ilmoitus pitää mahdollisuuden lääkäreitä olevan joskus kuusi ja joskus ei yhtään.
Kun tämmöistä asiaa ei saada selväksi, onko lääkäri paikalla vai ei, ei pidä uskoa asioiden olevan kenenkään hallinnassa.
Tilanne turhauttaa ainakin minua. Välittämäni kuntalaispalaute tyrmätään jo omalla luottamushenkilötasolla ja viimeistään sen tekevät Hellin johtajat.
++++++
Tilanne tulee korjautumaan, jos Tohmajärven kunnanjohtaja Olli Riikosen suunnitelmat toteutuvat. Sosiaali- ja terveyspalvelut annetaan Kiteen kaupungin hoidettavaksi. Tästä vaihtoehdosta on eilisessä Karjalaisessa Hellin johtaja Aira Turunen ilmoittanut, että akuutti hoito keskiteträän Kiteelle.
Tohmajärveltä lähtee siis lääkärinvastaanotto ja sairaalaosastot Kiteelle. Se on selvästi sanottu.
"Uuden Hellin perustamista eilisessä keskustelutilaisuudessa Olli Riikonen piti lähes varmana. Hän sanoi, ettei sitä vastusta kuin Tohmajärven demarit ja Kesälahden persut.
On kunnanjohtajalla kova ennakkotietämys tulevista poliittisista päätöksistä. Enkä minäkään sitä ihmettele, kun muistan miten hän on saanut mielipiteilleen voimakkaan tuen keskustalaisilta luottamushenkilöiltä. Vain kuntalaisten tuen kanssa voi olla pientä epävarmuutta. Sen voi päätellä menneestä eduskuntavaalituloksesta.

Ei kommentteja: