maanantai 15. maaliskuuta 2010

Tohmajärveläistä yhteistoimintaa

Ei tohmajärveläinen malli eroitu muidenkaan kuntien vastaavasta yhteistyöstä, joissa on jollain valtuustoryhmällä yksinkertainen enemmistö.
Demarivaltuustoryhmän aloite Tohmajärven irtisanoutumisesta Keski-Karjan seudun seutusopimuksesta, osoitti sekä hallitus- että valtuustokäsittelyssä, ettei enemmistö edes vaivautunut vastaamaan aloitteessa esitettyihin perusteluihin.
Olen blogissani käsitellyt niin seutusopimusta kuin eroperusteitakin jo tarpeeksi. En tässä enää niitä toista. Lukemalla tätä palstaa, ne löytyvät helposti.
*******
Demareiden irtautuminen seutusopimuksesta osoittaa, että eroperusteet olisi kannattanut ottaa vakavasti ja ainakin keskusteluun. Ihmetellä sopii, ettei kunnanjohtaja, joka kokouksessa ja hallituksen päätösesityksessä ilmaisi voimakkaan tukensa seutusopimukselle ( ja erityisesti seutuvaliokunnalle?)huolehtinut siitä, että seutusopimuskeskustelussa olisi edes kuultu muita mielipiteitä kuin yksinkertaisen enemmistön.
Ajamalla yhteistoiminta asiat äänestyksiin, on äärimmäisen huonoa asioiden hallintaa ja johtamiskykyä. Näitä äänestyksiä on nykyisen kunnanjohtajan aikana ollut riittävästi. Tällä menettelyllä ei yhteistyötä rakenneta. Vai onko se enemmistön tavoitekin?
*******
On mielenkiintoista seurata miten seutusopimuksen kanssa nyt edetään. Voisin sitä ennakoida, mutta antaa nyt korkeiden virkamiesten ja yksinkertaisen enemmistön sanoa painavan sanansa. Miten Tohmajärven tapahtumien jälkeen seutusopimukseen suhtaudutaan Keski-Karjalan muissa kunnissa? Jäädään odottamaan sitä.

3 kommenttia:

Rita kirjoitti...

Rita Tynkkynen kunnioittaa syvästi Veijo Tuunasen pitkäjänteistä työtä.

"Tää päivä jännä on pikku... (kellehän se olikaan?)"

Toivottavasti edes paikallislehdistö Koti-Karjala on edustettuna Rääkkylässä tänään suurtapahtumassa. Saakohan ko. tappauksesta julkista tietoa, vai meneeköhän äx-filesiin vai ö-mappiin.

Jännittyneenä odotellen - ei edes unta tule eli en unta nääkkääkkäää -liiemmilti.

Kokonaisuus, "missä" ollaan nyt?
Tavoite, miten asioiden pitää olla?
Keinot, tavoitteeseen pääsemiseksi?
Ja eikun töihin. Vaikka taksvärkein jos ei muu auta.

Järki matkaan - kaikille tasapuolisesti.
*****************************

Rita kirjoitti...

Kommentoisin tuota kirjoittamani tekstin päivämäärää.

Esitän eriävän mielipiteeni het paakalla: Tänään on torstai 17.3.2010 ja kello 5:15.

Pitänee päivitellä jottain, miun Erkin eli tietokoneeni kello kyl pelittää.

Rita kirjoitti...

Kommentoisin tuota kirjoittamani tekstin päivämäärää.

Esitän eriävän mielipiteeni het paaakalla: Tänään on KESKIVIIKKO 17.3.2010 ja klo on 5:51.

Päivitellä pittää.... ja vissiin nukkuakin - välillä - oma kovalevykii nollata - kyl on niiin kiire ettei kerkiä ennee mittää....

Paitsi huomennahan se jännä päivä onkin! Keritään ja puretaan.

Anteeksi mualaisuuteni §;)

Ps. Onkohan tuo omituinen kellonaika tuossa kirjoituksen lopussa jonniin kalivornian kellokkaita.