lauantai 20. maaliskuuta 2010

On otettava pallo haltuun.

Pallo on Keski-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelut. Pallon toimittaminen maaliin on annettu Helli-liikelaitokselle, joka toimii siis joukkueena. Toistaiseksi maalia ei ole tällä joukkueella saatu aikaan. On potkittu palloa enemmän sinne tänne. Joukkue peliä tai järjestelmällistä pelinrakentelua ei ole ollut juuri havaittavissa.
Joukkueella on johtaja ja lukuisa määrä valmentajia ja managereita. Niistä ei ole pulaa, kun sopimuspalkkausasiat on saatu kaikkia tyydyttävään kuntoon. Pelin siis pitäisi kulkea ja pallo saada maaliin.
Joukkueen kannattajat eli maksajat Rääkkylässä ja sittemmin myös muualla huomasivat, että pallohan on hukassa koko joukkueelta. Miten maalia voi tehdä ilman palloa?
******
Edellä olevasta syystä pitäisi kai tehdä jotain. Malleja olisi muutama käytettävissä. Pitäisikö muuttaa koko systeemi uudeksi. Se tietäisi koko joukkuen rakenteen muuttamista toiseksi. Nimikin joukkueelle tulisi tässä tapauksessa muuttumaan. Samalla muuttuisivat valtarakenteet joukkueessa, vaikka henkilöt jäisivätkin joukkueeseen. Erityisesti pitäisi joukkueen faneille eli lystin maksajien mielipiteille antaa entistä näkyvämpi asema.
*******
Jääkiekossa on tullut tavaksi oma erikoinen systeeminsä. Jos siellä ei joukkue tee tulosta ja maaleja, lentää ulos johtaja, manageri, valmentaja tai kaikki.
Olisiko jääkiekko malliksi Helli-liikelaitoksen ohjaamiseksi tulokselliseen toimintaan, johon myös palvelujen käyttäjät ja maksajat olisivat tyytyväisempiä?
*******
Rääkkylän kapinakokouksen jälkeen lienee selvää, ettei palavereilla ja asiaa siirtämällä Hellin asioita saada kuntoon. Jälki on sen näköistä.
Tarvitaan nopeasti muutosta. Se voi vähän kirpaista, mutta huomattavasti vähemmän nyt kuin muutaman kuukauden päästä.
Valta on kunnanvaltuutetuilla. Heidän on puututtava asiaan ja korjattava se mikä on vielä korjattavissa.
Kunnanjohtajat voivat pysyä sivussa ja pysynevätkin. Hehän ovat koko Helli-sopan pääkokkeja. Turha on liikaa turvautua myöskään kunnanhallitusten ja valtuustojen puheenjohtajien varaan. Heillä on ollut merkittävä asema nykytilanteen syntymisessä. Olisiko heillä rohkeutta myös oman työnsä korjaamiseen? Toivottavasti on.
Kuntalaki antaa mahdollisuuden itsenäisen kunnan toimintaan ja vaihtoehtojen käyttöön vielä toistaiseksi myös sosiaali- ja terveyspalvelujen järjestämisessä. Puhuivat pelottelijat mitä hyvänsä. On kysymys vain siistä halutaanko tätä vaihtoehtojen valikoimaa käyttää. Nyt näyttää, että halutaan.

1 kommentti:

Rita kirjoitti...

Jep jep, se se onki vaikeeta kun se onkin pyöreä ja pyörii sittenkin (ällistyttävää). Kommentoin nyt tähän klupiin kun ei ovet aukene paljoa muualle (haettoo ei).

Ehdottaisin konsulttia asialle, miulla on varma tappaus: 020202.

Pukkasivat ihan ILMATTEEKSI miun kännykkään tiedotteen: Hyvä asiakkaamme. Tiesitkö, että haemme internetistä vastauksen mihin tahansa kysymykseen? Soita 020202.

Siis: Ensin soitin ko. nroon tiedustellakseni nroa. Eivät löytäneet. Puhelu kesti 4 min 33 sek ja maksoi kuitenkin alle 15 euroa. Jippii! Sitten pukkas viestii: Tiesitkö....

Olisko tällainen 020202-konsultti vielä kokkeilematta pallon pyörittämiskilipailutuksessa.

Noh, Enirosta löysin ihan ite nron, ei maksant mittää, mutta ei tullu ILMAISKYLKIÄISIÄKKÄÄ miullemiullemiullemiulle.

Arvaa harmittiko?

Jaa, että saa laittaa terveisiä... nnnoh; Tommi Romppaselle ja Esa A. Luukkaiselle. Jatkoon!

Rita Tynkkynen, 21.3.2010 klo 21:46