Lahjattomien laulukilpailusta on tullut palautetta paljon. Soittoja on tullut minullekin Kirkkonummelta, Helsingistä ja Vantaalta, vaikka kännykkänumeroni ei asian tiimoilta ole ollut nähtävillä.
Minulle tuntemattomat ihmiset ovat kiitelleet kilpailuformaattia erinomaiseksi. Heidän mielestään kilpailuyhteiskunta tosi-tv:neen on mennyt liian pitkälle. Vain hyvät ja vielä paremmat saavat menestyä. Heille tuputetaan rahaa ja kunniaa ylen määrin. Vähempi lahjaisen pitää pysyä seinustalla.
Palaute lämmittää tietenkin, kun vastapainoksi Potsipäivillä sanottiin pienen ryhmän onnistuneen pilaamaan Tohmajärven maineen ja tuhoamaan kunnan tulevaisuuden.
* * *
Lahjattomien laulukilpailu pohjautuu vahvaan ideologiaan oikeudesta olla esillä ja toteuttaa itseään myös sellaisilla inhimillisen elämän osa-alueilla, joilla heidät vallitsevan normiston mukaan on nähty kyvyttömiksi.
Yleensä kyvyttömyyden laulutaitoon on todennut opettaja jo alaluokilla. Ehkä kovinkin arvosteluin. Tästä on saattanut jäädä kammo lapselle elin iäksi muitakin lahjojaan kohtaan. Ei uskalla esittää esim. piirustuksiaan tai muita käden ja hengen tuotteitaan.
Lahjattomien laulukilpailuissa, nehän toteutetaan huumorin välityksellä, ei naureta laulajalle, vaan älyttömälle yhteiskunnassa vallitsevalle kokoaikaiselle kilpailulle.
* * *
Lahjattomien laulukilpailu ja sitä kautta Tohmajärvi on saanut mediassa julkisuutta runsaasti. Satakunnassa Porissa Aune ja hänen kuoronsa ovat lehdistön välityksellä tuoneet kuntaamme mielestäni loistavasti esille.
Lettu oli viime vuonna kokovartalokuvassa Seura-lehden kannessa ja sisäsivulla oli isojuttu laulukilpailusta.
Tänä vuonna laulukilpailusta tehtiin maakuntaradioon ja valtakunnan verkkoon kaksi juttua. Aune pääsi niissä myös esittelemään taitamattomuuttaan. Näiden juttujen lisäksi Radio Suomi hehkutti viikon verran tarinaa laulukilpailusta.
Jos lahjattomien laulukilpailu katsotaan Tohmajärven maineen pilaamiseksi, niin edellä mainituilla syillä se näyttää todella tuhotulta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti