maanantai 7. heinäkuuta 2008

Lomat alkavat, kesätapahtumat jatkuvat

Potsi-päivät ja kihaus ovat tältä kesältä pulkassa. Kihauksella on varmasti meneillään kassan lasku. Potsi-päivillä tuskin tuskaillaan kassan kanssa. Ponsorinahan toimii kunta.
Lahjattomien laulukilpailu saatiin myös pidettyä. Oltiinpa kunnan puolelta mitä mieltä hyvänsä, näyttää viiden vuoden saldo toiminnassa, että tapahtuma on ottanut oman asemansa kilpailuyhteiskunnan yhtenä omamuotoisena vastustajana.
Julkisuutta Lahjattomat laulajat ovat saaneet joka vuosi, voisiko sanoa, ylenpalttisesti. Jopa niin, ettei Tohmajärven "kerma" ole tullut paikalle pilaamaan hyvää kultturellista mainettaan. Ei myöskään kunnan terävin luottamushenkilö- ja virkamiesjohto.
Ei sittenkään, vaikka tämän kesän kilpailuihin oli kytketty arvovaltainen yliopistotason kulttuuriseminaari "Itäkulttuuri 2040" otsikolla. Eino Leino synttäreitä juhlistettiin omassa erikseen samassa tilaisuudessa tapahtuneessa runo, laulu ja musiikki tapahtumassa.
Semmoista kulttuurikansaa me tohmajärveläiset olemme. Oliko sitten syy "syrjintään" se, kun tilaisuudessa ei peritty sisäänpääsymaksua eikä kerjätty kunnalta rahaa kustannuksiin.
Onneksi yleisö oli huomioinut Lahjattomat ja tuli runsaslukuisena paikalle.
* * *
Näyttää siltä, että Porin ja Tohmajärven välille on kohonnut lahjattomista kulttuurisilta. Porista on jo useamman vuoden aikana osoitettu kiinnostusta Tohmajärveä kohtaan. Myös niin, että kilpailuun on osallistunut ryhmä porilaisia hyvällä menestyksellä. Samalla he ovat useamman päivän tutustuneet paikkakuntaamme.
Erityisen otettu olen saamastani kulttuurellisestä huomion osoituksesta. On muuten ensimmäinen alaltaan kohdalleni osunut.
Porilaiset luovuttivat ansioistani minulle Porin kaupungin pinssin. Nyt kun vielä varmistuisin, ettei kyseessä sittenkin olisi ollut halu vaikuttaa ensi vuoden tuomarityöskentelyyni.
Kiitokset kuitenkin Poriin.
Pinssissä lukee: "Deus protector noster". On kuulema suomennettuna: "Jumala olkoon suojelijamme." Lause on Porin kaupungin perustajan Juhana herttuan vaalilause.
Suomentaja vinkkasi, että lause sopisi hyvin tuleviin Tohmajärven kunnallisvaaleihin. Ilmeisesti hän seuraa meikäläisten kunnalliselämää tarkkaan.

2 kommenttia:

Jaahas kirjoitti...

Ei tuosta sivun oikeassa ylälaidassa olevasta linkistä pääse Apollo ry:n sivuille. Pientä fixausta siis kaipaillaan linkkiin.

tv. jm

Jaahas kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.