lauantai 29. syyskuuta 2018

Siniset pitävät pilkkanaan kepua ja kokkareita


Valtapeli alensi naiset
Eduskunta äänesti ja tulos oli 100 - 60. Mistä äänestettiin, siitä nyt kiistellään. Ei kuitenkaan siitä, mistä asiasta ulkoministeri Soinia ja hänen toimiaan asetettiin kyseenalaiseksi. Siitä pitivät huolen  hallitukseen otetut siniset ottopojat kiristysotteella uhaten kaataa hallitus, ellei Soinia ja hänen naisia ja abortti kohtaan esittämiä mielipiteitä eduskunnassa hyväksytä. Sipilälle näytti hyväksyminen helpolta, mutta Orpo joutui kipuilemaan aikaisempien kannanottojensa takia.
Jotain äänestystulos tavalliselle suomalaiselle kertoi. Keskusta näytti isäntäpuolueen arvot. Emännän paikka on edelleen navettapolulla sairaana tai raskaana. Kokoomus herrapuolueena osoitti, että rouvan on parasta pysyä keittiössä, kun miehet peräkamarissa ottavat kahvia ja totia sekä päättävät tärkeistä asioista. Kristillisdemokraatit äänillään pitivät huolta, että kirkkoherra on herra ja nainen vaietkoon seurakunnassa. Persut eivät tienneet ollako myötään vai vastaan kun kysymys ei näyttänyt liittyvän maahanmuuttoon. He äänestivät tyhjää. Miten se lie mahdollista, kun äänestää piti jaa tahi ei. Kansanedustajista 21 oli vessassa, hississä jumissa tai eksyksissä, koska eivät olleet äänestämässä. 60 kansanedustaa äänesti ei Soinin toiminnalle ulkoministerinä ja sehän oli asia josta piti äänestää. 100 kansanedustaa hyväksyivät Soinin mielipiteet, toiminnan ja aborttikannanotot ja tukivat äänillään pysymään Soinia ulkoministerinä. Näin toimii suomalainen demokratia. Sitä kuvasi hyvin kun Soini ja Päivi Räsänen halasivat toisiaan äänestyksen jälkeen. Kuulin tahtomattani kirkonkellojen kuminaa halausta katsoessani.
Ministerit toimivat tehokkaasti ennen kohta tulevia eduskuntavaaleja. Niin tekee kepun Anne Bernerkin. Muistamme hänen touhut mittavista juna- ja lossiyhteys  ja rautatieasemien järjestelyistä sekä liikenteen kilometriperusteisistä maksumallista. Taksilain hedelmistä tässä vaiheessa ei taida nauttia vielä kukaan.  Viimeisin Bernerin yritys oli panna postilaki päreiksi ja avata postipalvelut yksityiseen kilpailuun aina ulkomaita myöten. Tässä yrityksessä tuki Berneriä voimakkaasti kepun puheenjohtaja Juha Sipilä. Eduskuntaryhmä sai onneksi lakimuutosyrityksen  torpattua. Pitää ihmetellä mitä keskusta Bernerin ja Sipilän toimilla näkee haja-asutuksen tukemisessa Suomessa. Onko Perheyritysten Liitto ry toimillaan liikaa mukana päättämässä maaseudun asioista. Kepulla ovat ja ovat olleet vahvat siteet ko. liittoon Matti Vanhasen toiminnanjohtajuuden ja Anne Bernerin hallituksen puheenjohtajuuden kautta.  Ota sie tuo, anna miulle tämä.

Ei kommentteja: