keskiviikko 29. huhtikuuta 2015

Haistakaa Vappu.

Tuli mieleen pari vapputapahtumaa menneiltä Helsinki vuosilta. Ystäväni Jaska (nimi ei ole muutettu) oli varustettu melkoisella kolvilla (lue nenä). Oli jo pari päivää Vapusta, kun pari poikaa tuli Jaskaa vastaan kadulla.
Pojat tirskuivat (lue nauroivat) Jaskalle. Tämä kysymään, jotta mikä se nassikoita noin naurattaa. Tähän pojat: "Setä on unohtanut tekonenän päähänsä, vaikka Vapusta on jo kaksi päivää."
******
Heti perään toinen juttu samasta Jaskasta, mutta toisesta Vapusta. Jaska oli pienessä simassa tulossa meille. Kiire kun tuntui olevan oli hän päättänyt ottaa taksin, joita oli vaikea saada Vapun aikaan.
Lopulta käsipysty onnistui niin, että oli vain muutama sata metriä meille. Auto oli uuden karhea Mersu. Kuski ja muutkin tunsivat sen arvon.
Niin Jaskakin. Takapenkille päästyää päätti Jaska keventää tunnelmaa, kun oli Vappukin. Hän kysyi kuskilta: "Paljonka tämmöinen Lada maksaa, jos ostaa uutena."
Tähän ilmeisesti pitkän vuoron ajettuaan ja vitsejä kuunneltuaan kuski pysäytti auton kohta liikkeelle lähdettyään. Avasi oven ja sanoi: "Ulos! Ja kyyti ei maksa mitään."
*****
Tuossa pari Vappu muistelua menneiltä ajoilta Kruununhaan maisemista. Lie kaksikymmentäviisi Vappua siellä vietetty.
Eniten Vappuja olen viettänyt Tohmajärvellä. Nyt ensimmäinen on tulollaan Taalintehtaalla.
Ilma täällä tässä vaiheessa eli aattona on kohtuullisen hyvä. Nurmi vihertää ja pienet silmut ovat koivuissakin. Mitään Vapun vastaanottajaisia ei ole tiedossa. Huomenna kuitenkin kokoonnutaan tyttären kesäpaikalle brunsille. Muutakin sukua tulee paikalle. Siinäpä ennuste tulevasta Vapusta.
Toivotan kaikille lukijoilleni iloista Vappua. Kesä tulee, jos on tullakseen. Jos joku täkäläinen tätä lukee niin pitää yrittää muistella miten toisella kotimaisella Vappun toivotus kuuluisi. Roliga Vappen. Kyllä Kahilan Elli, jos eläisi olisi iloinen miten hyvin osaan Ruotsia.

1 kommentti:

Esa A. Luukkainen kirjoitti...

klaara vaappen sinnekin vaan!!