tiistai 5. elokuuta 2014

MIUNKO SYY ?

Pitäisi lähteä Kemiessä käymään. Monta asiaa ja bensakin lopussa. Lehdestä luin, että huotoasema on konkassa. Miunko syykin lienöö? Tai paremminkin näiden kirjoituksieni.
Olen ollut huoltoaseman uskollinen asiakas. Bensani ja usein myös karkkini olen sieltä ostanut. Venäjältä ei autooni ole tullut tippaakaan. Siltä osin lienen syytön huoltoaseman ahdinkoon. Epäselvä on sekin onko kirjoitukset kaatamassa maatilamatkailua, niin kuin facebookissa yrittäjä väitti. No, väite ei ole vielä ainakaan toteutunut.
*****
Vähään aikaan on Kemiestä häipännyt paikallislehti, anniskeluravintola ja huoltoasema. Erittäin merkittäviä palvelun tarjojia kuntalaiselle kaikki tyyni.
Olen odottanut miten kunnanjohto tulee menetyksiin suhtautumaan. Hokema, kunta pysyy itsenäisenä, alkaa tuntua jo kornilta. Niin kuin intoaminen Katri Helenan nimelläkin. Sokeakin näkee otsallaan mihin liikkeeseen mainosta käytetään, kun liikepaikat ovat tyhjillään. Tulitikkuaskin kuvilla ei itsenäisyys pysy. Eikä vanhojen hirsien myynnillä. Molemmat näyttävät vievän nykyään kunnanjohdon ajan.
*****
Haapaharjun kirjoitus oli Koti-Karjalan porinoissa. Se varmasti kuvasi huotoasemayrittäjän mielentilaa. Osaltaan myös syitä luopumiseen ja konkkaan.
On selvää, ettei yrittäjällä tai palkansaajalla ole lystinpäivät tänä aikana. Työttömällä vielä huonoimmin kuin noilla kahdella.
Tätä taustaa vasten kunnan palkollisten, eritoten johtoportaan pitäisi puhua sordiino päällä omista "vaikeuksistaan." Heillä kun on takataskussaan 5 vuoden irtisanomissuoja, siltä varalta jos jakkara alkaa huojua.

1 kommentti:

Esa A. Luukkainen kirjoitti...

jos ennakointia jatketaan, seuraavana lähtijöiden yritysten joukossa on osuuspankin konttori. riittäisikö toteuma-ajaksi vuosi-pari?!

entisen nordean ensimmäiset rikotut ikkunat kuvastavat hyvin tohmajärven kunnan tilaa; linnut lentelevät ennen kemien parhaimmat talon lävitse...

näin nopeasti muuttuu maailma. kun vielä vuosi sitten yrittäjät huolehtivat ohiajotien tappavasta vaikutuksesta kemien taajamaan, on taajama kohta kuollut ilman yhtäkään tielinjausta. semmoista se.