tiistai 17. kesäkuuta 2014

Nyt ei olla enää köyhiä ja kipeitä.

Olin estynyt seuraamasta Tohmajärven kunnanvaltuuston viimeistä kokousta. Kokouksessa ilmeisesti yhdessä todettiin talouden olevan hyvässä kondiuksessa. Kiitos tästä tulee kunnanjohtajalle. Hän keksi miten takin sivutaskusta piilossa olleet rahat siirretään perstaskuun pullottamaan. Siirto tuli maksamaan, kun piti käyttää hommaan konsulttia ja lakimiestä. Siitä ei sen enempää. Tärkeintä on, jotta nyt rahat näkyvät kateellisille naapurikunnille. Ei olla köyhiä.
Samassa kokouksessa varmaan todettiin, ettei olla enää kipeitäkään. Kiitokset tästäkin kunnanjohtajalle, joka keksi Attendon. Mitä mieltä kuntalaiset ovat sairauksistaan onkin toinen juttu ja prinsiippi. Sairaskertomus ei vieläkään näy kunnan talousluvuissa. Siellä näkyy vain summa, joka on annettu terveyttä ja sairautta hoitamaan. Mutta siihenhän on pyritty.
Nyt kun kaksi tärkeintä asiaa on kunnossa, ovat valtuutetut lähteneet hakemaan oppia kaakosta. Siellä on komioita liikekeskuksia ihan itärajan pinnassa. Eurot vaihtavat omistajaa ja senttejä saattaa tippua kuntaankin. Olen ilonpilaaja ja uskon tietäväni, ettei liike-elämän lainalaisuuksiin paljon köyhän kunnan valtuutetuilla ole vaikutusta. Virkistys matka on oikea nimi tällekin reissulle. Niin kuin oli sillekin, jolle osallistuin parikymmentä vuotta sitten. Se retki onnistui sikäli, ettei sillä tapeltu. Valtuutetut ovat matkansa ansainneet. Virkahenkilöiden kaikkien kohdalta en ole varma.
Jään mielenkiinnolla odottelemaan Potsipäiviä. Ne ovat nyt poikkeavat. Kunta on satsannut rahaa laskujeni mukaan jo 40000-45000 euroa. Onko satsaus oikea? Se nähdään Potsipäivien jälkeen. Satsauksella on uskottu saatavan Tohnmajärvelle positiivista julkisuutta ja mainosta. Tähän mennessä kaikki ei ole mennyt kuin Römsöössä.
Omat tyrimiset ovat virkahenkilöt ja luottamushenkilöt yrittäneet heittää kuntalaisten syyksi. Kuntalaiset eivät muka ymmärtäisi arvostaa Katri Helenaa. Oltaisiin Katri Helena vastaisia. Ei voi pitää paikkaansa. Yhtään hänen vastaista kirjoitusta, sanontaa tai juttua oikaisuvaatimuksista en ainakaan minä ole havainnut.
Sen olen havainnut, että kuntalaiset ovat jakautuneet kahteen ryhmään. Rulettajiin ja niihin, jotka eivät ruleta.
Mutta annetaan kaikkien kukkien kukkia. Siinä sivussa voitaisiin pohtia sitä, miten jäljellä olevat palvelut saataisiin pysymään paikkakunnalla.

Ei kommentteja: