sunnuntai 24. kesäkuuta 2007

Tänään näin

Juhannus on takana. Onnellisesti. Käytettävissä olevien tietojen mukaan kukaan suvustamme ei ole jättäytynyt pois ruokavahvuudesta.
Poliittinen elämä saattaa rauhottua kesäksi. Politiikoista en ole varma. Varsinkaan tästä keskustan hurmuri pojasta. Hän saattaa pälähtää esiin vaikka kesän sonninäyttelyssä.
Kunta- ja palvelurakennelaki, vai mikä kehveli se on nimeltää, saattaa aiheuttaa pikkupolitiikoille harmia kesän aikana. Pahimmillaan lakia seuraillessa saattaa mennä joiltain luottamushenkilöpaikka ja joiltain jopa pitemmällä tähtäimellä eläkepaikka.
Tohmajärvi, tämä Jähmätorvi, on lyönyt kellokkaidensa johdolla kantansa lukkoon. He ovat valinneet tupailtojensa aloituslauluksi: "Mikään ei muuttua saa". Tai jos jotain muutetaan, tehdään kuntaan lisää johtajia ja päälliköitä. Tosin se nostaa palkkakustannuksia, mutta samalla kuulema innostaa tulemaan joitakin aamusella työpaikalle.
Tohmajärven kunta on tiukassa parin miehen kuristotteessa päätöksen teoiltaan. Valtuutetun aloitteisiin vastataan ylimielisesti, jos vstataan lainkaan. Aloitteiden perusteet jätetään täysin ottamatta huomioon, puhumattakaan, että ne otettaisiin edes keskusteluun.
Demokratia on sellaista. Helppo tällaisessa on elää. Vastuuhan jää äänestäjille. Heidän pitäisi kuitenkin vaalienkin välillä tarkkailla mitä edusmiehet puuhaavat. Ei yksin sitä mitä puhuvat

Ei kommentteja: