keskiviikko 25. tammikuuta 2023

Tieto pohjautuu aina elettyyn elämään

 

Voi äänestää omantunnon tai oman tunnon mukaan

Kuten lukija lienee huomannut, kaikki mitä kirjoitan perustuu siihen mitä olen kuullut tai nähnyt. Siihen samaan millä valtaosa ihmisistä päätöksensä tekevät. Päättäjät ja johtajat varovat kertomasta asioista, joista olisi heille tai edustamalle yhteisölle epäedulta tai haittaa. Näin menetellään myös politiikassa.

Gallupit näyttävät mitä näyttävät. Vasta vaaleissa "veri" punnitaan. Kantaako kokoomuksen ja Orpon hokema velkaantumisesta ja verojen alentamisesta vaaliteemaksi? Ihmiset yleisesti tietävät, etteivät rikkaat velkaannu, mutta köyhät tarvitsevat joskus velkaa selviytyäkseen joka  päiväisistä kuluistaan. Vastuullinen valtio ottaa velkaa, tasatakseen eroa köyhien ja rikkaiden välillä.

 Miten pitkälle populismillä pääsevät persut? Mikään ei ole hyvin Suomessa. Sitä luetaan paperista eduskunnassa. Syyksi riittää maahanmuutto, hallitus tai pääministeri Sanna Marin. Jos persut eivät jotain voi mustaksi valkeasta väittää, on "hyvä" tapahtunut liian aikaisin tai myöhään. Jos suomalaiset nostavat persut hallitukseen, on mielenkiintoista ketkä persuista ministeriautoihin istuvat. Tämän hetken pintapersuja ovat Marinin paikalle Riikka Purra, puolustusministeriksi kranaatteja allekirjoitellut Jussi Halla-aho. Muista ministerin paikoista kilpailevat EU:ssa korkoa kasvaneet Hondurasin asiantuntija Teuvo Hakkarainen ja Laura Huhtasaari. Kysymyksen alle jää onko oikeudessa saatu rangaistus este oikeusministerin pallille? Heitäkin löytyy persujen eduskuntaryhmästä. Oma ongelmansa persuille ovat maahanmuuton vaikeuttamiseksi eduskunnassakin puheissa vilahdelleet muutostarpeet. Muutokset vaatisivat Suomen Perustuslain 6§ Yhdenvertauus muutosta. Jo pykälän ensimmäinen lause kirjoitetaan sanatarkasti: "Ihmiset ovat yhdenvertaisia lain edessä". Laki koskee ihmisiä, ei yksin suomalaisia. Persujen hokema kantasuomalaisista ja vain heidän "eduistaan" huolehtiminen  jää perustuslaissa tukea vaille. Äänestäjät vaaleissa päättävät mitä äänellään tukevat. Demokratia on semmoista.

Olisiko huono vertaus jos sanon, että kepu on sekaisin kuin seinäkello. Lappi sotkee näkymillään turistin pään ja uudella mahdollisella lainsäädännöllään kepulaiset. Äänestetään puolesta ja vastaan. Vai oliko päinvastoin? Hallituksen luvalla kuitenkin. Sitten tuli translaki. Valiokunnassa puheenjohtaja Lohen johdolla äänestettiin hallituksen esitystä vastaan. Oman tunnon mukaan. Uskonnollisen näkemyksen pohjalta todennäköisesti. Translain kannajat äänestivät ilmeisesti omantunnon mukaan. Tähän kun lisää alenevat Gallupit, Paavo Väyrysen, kiukuttelut ja sekoilu eduskuntaryhmässä ja puheenjohtaja Annika Saarikon kyvyt johtaa sekoilevaa ryhmäänsä, on vaikeaa löytää kannatusta vaaleissa.

Demareiden pullat näyttävät olevan hyvin uunissa. Vielä niin, etteivät pala jos ei paistukaan. Sanna  Marinin suora puhe persuille ja kokoomukselle on huomioitu laajasti. Kokoomus on vuorineuvosten puolella ja persut puhuvat rasistisesti  eduskunnassa. Tämä tiedetään yleisestikin. Sen voi sanoa puoluejohtaja Sanna Marinkin. Pääministerinä Sanna Marinin puheet Euroopassa ja Yhdysvalloissa Euroopan ja Ukrainan tilanteesta on huomioitu raikkaina ja selvinä.

Ei kommentteja: