torstai 20. lokakuuta 2022

Krinaalipolitiikka on hakusessa

 Tänään (20.10.2022.) oli kriminaalipoliittinen ilta TV1:ssä. Ensin löi päänsä seinään persujen Leena Meri vilkutellessaan muutama päivä sitten heidän laatimaansa kriminaalipoliittista ohjelmaa eduskunnan kyselytunnilla. Siinä vaaditaan tuomioiden korottamista ja ulkomaalaisten karkottamista. Molempien kohdalla vaatimusten kohde tähtäsi pääasiassa ulkomaalaisiin. Vankiluvussa ulkomaalaisten osuus pyörinee siinä 20%:ssa.  tulleen

Persujen vaatimukset perustuivat siihen, että kovemmat rangaistukset  naalipolitiikka ei näytä olevan heidän vahvuusalueellaan, vaikka edustaja Tynkkynen tuki rangaistusten koventamista. Hänet kai jo kokemuspohjaisesti puolue lukenee alan asiantuntijaksi. Persut ovat jo laukalla kohti eduskuntavaaleja ja puuttuminen kriminaalipolitiikkaan ilman syvempää tietämystä rangaistuksista ja niiden vaikutuksesta on surkea osoitus populismista. Mielipiteeni perustuu parinkymmenen vuoden kokemukseen vankilaelämässä.

Toinen osio vankilaelämästä tuli TV1 puoli seitsemän ohjelmassa, jossa haastateltiin entistä vankilan johtajaa, nykyistä Rikosseuraamuskaskuksen johtajaa Kaisa Tammista, joka on koulutukseltaan psykologi ja google mainitsee hänet kirjailijana. Vankila-alalle hän sanoi tulleensa 22 vuotiaan. Tulkitsin hänen tulleen vankilaan toteuttamaan saamiaan oppeja. Se on näyttänyt olevan nykyään melko suora tie vankilain ylemmille portaille.Ei ilmeisesti huono, mutta tuskin paras. Vankilaelämää oppii elämään ja ymmärtämään sitä oikeissa olosuhteissa. Kokemuspohjaisesti yhdessä vankien ja henkilökunnan kesken. Kysyn missä on nykyinen rikosseuraamuslaitoksen (oliko nimi oikein?) johtaja Arto Kujala. Muistelen aikoja kun ylijohtaja K.J. Lång tuli puhumaan vankeinhoitolaitoksen asioista.

Ei kommentteja: