keskiviikko 20. toukokuuta 2020

Tarjosin Karjalaiseen, liekö julkaistu.


Miten tässä näin kävi
Kun korona tuli perustettiin yli 70 vuotiaista kriisiryhmä. Heidän henkensä pelastamiseksi pysäytettiin koko Suomi. Kaikki olivat huolestuneita heidän selviämisestään koronan kynsistä. Laadittiin ohjeita miten vanhuksien tuli käyttäytyä kotona ja kaupassa. Parasta oli pysyä erillään muista ihmisistä. Kaupassa käyntiin varattiin vanhuksille oma aika.
Nyt kuukauden jälkeen voi tarkastella kriisikamppanjan onnistumista. Vanhukset ovat totelleet ohjeita ja erakoituneet. Yhteyksien katkeamisiin vanhuksiin ovat osallistuneet tehokkaasti ystävät, tuttavat ja omaiset. Viranomaisista puhumattakaan. Kolmen metrin turvaväliä on mahdoton toteuttaa kriisiryhmälle varatussa parintunnin kauppa-ajassa. Kaupassa on silloin taatusti tungos.
Iästäni huolimatta olen terve.  Sairauden vuoksi olen lääkäriä tarvinnut 26 vuotta sitten, jos asuinpaikkakunnan muutosta johtuvaa tulotarkastusta 5 vuotta sitten ei lasketa mukaan. Eikä ajokortin uusintaan liittyvää lääkärin tarkastusta vuosi sitten. Verenpainelääkkeitä olen syönyt työpaineiden loputtua koko eläkeikäni.
Seuraan tarkasti yhteiskunnallisia tapahtumia. Kiitän ikäryhmääni osoitetusta huomiosta. Noudatan ohjeistusta. En yski ja pärski ympäristöön. Pidän turvavälin ja pesen käsiäni alvariinsa. Huolissani olen yhteiskunnassa tapahtuneesta muutoksesta. Kriisiryhmä on siirretty taustalle. Nyt puhutaan muista ihmisistä. Ollaan huolestuneita koululaisista ja erityisesti heidän opettajistaan. Asiantuntijat antavat keskenään ristiriitaisia lausuntoja. Korkeat virkahenkilöt kiistelevät vastuistaan. Kriisiryhmän tilalle on noussut talous.  Elellä olevista syystä pyydän, että minut vapautettaisiin kriisiryhmästä ja palautettaisiin ennen koronaa vallinneeseen asemaan. Ainoa johon en ole menettänyt luottamustani on Suomen hallitus ja sen selkeä toimintalinja ja tiedotus.
Kunnioittaen    Veijo Tuunanen. 85v.

Ei kommentteja: