perjantai 24. toukokuuta 2019

Äänellään voi vaikuttaa


Äänelläsi juuri nyt on merkitystä
 Antti Rinne rakentaa hallitustaan ja hänen työlleen on annettava rauha. Tuleeko muutosta vai ei? Se nähdään vasta sitten kun tulevalla hallituksella on näyttöä puoleen tai toiseen. Vain hullu koira haukkuu tyhjää puuta. Näitäkin näyttää olevan. Jos ei tyhmyydestä johtuen, niin roolituksensa  vuoksi.
EU-vaalit ovat menoillaan. Äänestämässä olen jo käynyt. Tarkalleen en tiedä miten EU:ssa toimitaan, mistä päätetään ja miten. Siinä mielessä luulen olevani keskiverto EU-äänestäjä. Ääneni annoin hyvin tuntemalleni ehdokkaalle, jolla on koeteltu  kyky, kunto ja näytöt kotimaisessa politiikan hoidossa. Vaalisalaisuus estää minua sanomasta, että hän on Eero Heinäluoma.  Mutta pakinaani tuo lipsahti. Toki äänestämiseeni liittyy monta muutakin syytä kuin nuo edellä mainitsemani.
Äänelläni haluan vastustaa sitä, joka Suomessa on nousullaan Unkarin,  Puolan, Itävallan ja Italian malliin. Se on kansallisuusmielisyys ilman tervettä järjen käyttöä ja perusteluja. Eivätkö näiden maiden kansalaiset muista muutama vuosikymmen sitten vallinnutta  tilannetta. Miten heidät oli kahlehdittu omien rajojensa sisään vastoin  omaa tahtoaan. Juuri vapauden puute pani monet pakenemaan kotimaastaan naapuri valtioon henkensä uhalla. Valtakunnan rajoja tarvitaan, mutta ei kansalliskiihkoa rajojen valvontaan. Rajoilta sodat ovat syttyneet maailman sivu. Siksi EU-vaaleissa on tärkeää äänestää ehdokkaita, joilla on kyky hoitaa yhteisiä asioita ilman kiihkoa muukalaisvastaisuudella. On syytä palauttaa mieleen miten Ruotsi otti vastaan puolimiljoonaa suomalaista  50- ja 60-luvulla. Hekin olivat elintasopakolaisia.
Ymmärrän protestiliikkeitä silloin kun ne ovat jotain vastaan. Ymmärrykseni loppuu siihen kun protestilla ajetaan jonkun  sellaisen asian puolesta, joka ei selvästikään ole saavutettavissa tai jota pidetään hämäysmielessä keulakuvana. Perussuomalaisten tavoitteet ilmansuojelussa ja metsänhakkuissa ovat tietymättömissä. Suhtautumisessa pakolaisuuteen ja maahanmuuttoon tavoitteet ovat erittäin hyvin tiedossa. Siksi EU-vaaleissa on tärkeää äänestää. Vaaleissa voi määritellä kantansa kannattaako vallassa olevaa järjestelmää vai hyppääkö tukemaan tuntematonta.

Ei kommentteja: