torstai 9. toukokuuta 2019

Metsänhoito on muuta kuin puhetta


Taka-askeliin ei tarvetta metsänhoidossa
Mietin sitä kumpaa äänestäisin EU-vaaleissa? Häntä, joka on kykenemätön ja tuntematon vai häntä, jonka tunnen osaavaksi, kokeneeksi ja ahkeraksi tehtäviinsä, mutta ilmoittaa, ettei ota tehtävää vastaan vaikka valittaisiin vaaleissa. Eihän tällaisessa ole järjen häivää. Sitten ihmetellään äänestysaktiivisuuden laskua.
Ennen vanhaan isäntä istui pöydän päässä. Muu porukka sai itse etsiä paikan ruokapöydässä. Jakkaran sijainti on tätä kirjoittaessa noussut eduskunnassa ongelmaksi. Pitää näkyä kuvassa kello ja kampaus, mikäli lehteen tai TV kuvaan pääsee. Tätä mieltä ovat ruotsalaiset ja persut. Tässäkö on kuva tulevaisuuden eduskuntayhteistyöstä. Vaalien jälkeisessä istumapaikkajaossa oli vain yksi kärsijä. Hän on Paavo Väyrynen. Hänelle osoitettiin seisomapaikka ja sekin katsomolehterille.
Vaalien tuloksesta ja siihen vaikuttavista syistä ovat aktiivipoliitikot antaneet selityksensä. Miksipä en mikäkin aktiiviäänestäjänä. Ensimmäiseksi näen vaalit protestina hallituksen harjoittamaa toimintaa vastaan. Varmimpana tähän näki tavallinen suomalainen äänestää persuja. Malliin; siitähän saivat hallitus ja heikko oppositio. Halla-aho piti huolen, ettei itse ja perulaiset ottaneet kantaa ilmastonmuutokseen ja metsänhakkuuseen, joka on toistaiseksi epäselvää miten niitä pitäisi hoitaa mutta jotka koskettavat läheisesti 600000 metsänomistajaa. Mikä pakottaa puheenjohtajia vastaamaan toimittajien kysymyksiin, joista kukaan ei oikein tiedä mikä on oikea vastaus. Puheenjohtajan mielipide liitetään usein puolueen kannaksi, mitä se todellisuudessa ei ole.
Muistan sloganin: "Puulla parempiin päiviin". Näin se Suomen kohdalla on ollut ja tulee olemaan. Puuta on käytetty ja kehitetty yhteiskunnan tarpeiden mukaan. Ei itseisarvona pyrittäessä vaurauteen vaan enemmänkin köyhyyden poistoon ja elintason nostoon. Puu on taipunut polttopuusta sahatavaraksi, pyyhintikusta WC-paperiksi, selluksi ja nyt viimeksi kuiduksi korvaamaan öljyä ja muovia. Tämä on syytä muistaa politiikkojen kun päätetään Metsä Group:in asioista.
Oikeutukseni mielipiteeseeni olen hankkinut ostamalla lisää metsämaata 15 ha joka  heti laitettiin ikiajoiksi luonnonsuojelualueeksi. Tämä terveisiksi heille, jotka ovat huolissaan metsän monimuotoisuuden hoidosta. Tappiota tuli 23000 euroa mutta tilalle tuli hyvä mieli.

Ei kommentteja: