sunnuntai 20. tammikuuta 2019

Raastuvassa tungosta


Äänestäjä tarvitsee kuluttajasuojaa
Eduskuntavaaleihin pitäisi valmistua. Vapaat vaalit ovat demokratian perusta. Vaaleissa pitäisi katsoa tulevaisuuteen ja luoda uskoa paremmasta. Viisautta saattaisi olla katsoa myös mitä menneisyydessä on tapahtunut. Mikä on äänestäjän kuluttajasuoja?
Räikeimmin sitä loukattiin, kun persuista loikkasi ryhmä tukemaan kokoomuksen ja keskustan oikeistopolitiikkaa ja sen tavoitteita. Omat vaikutukset tapahtumaan olivat  Timo Soinin henkilökohtaiset hillotolppatavoitteet. Vähäiseksi äänestäjän kuluttajasuojan loukkaukseen ei voi pitää Juha Sipilän ja Petteri Orpon sallivaa suojausta loikkaukseen ja sinisten toimintaan yleensä. Voiko enää luottaa vanhaan sanontaan; ennen mies maansa myy kuin sanansa syö. Tuskin enää sinisten kohdalla.
Mitä tässä maassa tapahtuu? Ylin poliisijohto istuu käräjillä syytettynä tehtäviensä hoitamisesta. Vasta valtakunnansyyttäjä sai potkut. Kenraalien tekemisiä ja touhuja tutkitaan ja nostetaan syytteitä. Tullin pääjohtaja on saanut pari huomautusta ja virkarikostuomion. Mistä pohjimmiltaan on kysymys?
Henkilökohtaisesti en usko hierarkisiin tai kaluuna pohjaisiin johtojärjestelmiin. Niissä näyttää olevan selvä miten ylös päästään, mutta ei enää miten huipulla pitää toimia. Tästä näyttää seuraavan jyrkkä pudotus. Liian usein raastuvan kautta.
Oulun tutkinnassa olevat seksuaalirikokset puhuttavat. Jotkut tahot ovat lähteneet laukalle. Vahvan vankila kokemuksen pohjalta voin vakuuttaa seksuaalirikollisia olleen ennen maahan muuttaneita. Vain eläimiin sekaantumiset ovat vähentyneet. Seksuaalisuus on ihmisen vahvimpia viettejä. Sen voimaa ja esiintymistapoja on tutkittu. Osaltaan se johtaa kahteen vahvimpaan viettiin. Hengissä pysymis- ja suvunjatkamisviettiin.
Oulun tapahtumissa ei voi unohtaa kulttuurieroja. Miten suhtautuminen seksuaalisuuteen ja vastakkaiseen sukupuoleen maahan muuttajilla ja paikallisilla eroavat toisistaan. Tämä on iskettävä puutteessa elävien päänuppiin. Eikä siinä tarvitse hymistellä. Suomessa saa naista ja nuortakin katsella, mutta varsinkaan lapseen ei saa koskea. Mutta nuorten ja lasten vanhempien vastuuta tapahtumiin ei saa unohtaa. Tietäähän vanha sanonta: "Ennen kapallisen kirppuja vahtii kuin yhtä murrosikäistä nuorta.

Ei kommentteja: