tiistai 12. toukokuuta 2015

Riäkkylässä tapahtuu

Muutaman viikon poissa olo kotimaisemista synnyttää kiinnostuksen naapurinkin asioihin. Tällä kertaa Rääkkylään. Siellähän on muutama vuosi oltu näyttämässä mallia koko Suomelle asioiden hoidossa, ei yksin Keski-Karjalaan.
Henkilö kohtaisesti en ole pitänyt Rääkkylän kunnan ratkaisuista. Tyhjästä kun ei voi nyhjästä enepää kuin muutkaan kunnat Keski-Karjalassa. Palveluilla on hintansa ja kukkarolla pohjansa. Addento ei tuo rahaa, vaan tuppaa viemään.
******
Nyt Rääkkylä näyttää ottavan 4 milj.euroa lainaa maksaakseen kertyneet sosiaali- ja terveyspalvelut tuottajalle. Että silleen.
Paljon ei talous korjaudu osakevippauksella taskusta toiseen. Malli on otettu ilmeisesti toiselta hyväkkäältä; Tohmajärveltä. Jos naamiointi riittää, niin sen vippaus antaa. Huonoa taloutta ja tuloja ei tipu vaikka osakkeet pistäisi kolmanteen taskuun. Kuluja syntyi osakejärjestelystä Tohmajärvellekin, mutta niistä ei ole huudeltu.
Senja Lappalaisen ehdottama talouden tasapainottamissuunnitelma ei valtuutetuille kelvannut. Pantiin äänin 17 - 3 pää pensaaseen. Minulle ainakin jäi näkyviin takkuinen takapuoli. Eli huono talous.
******
Rääkylästä valittiin kansanedustajaksi Kari Kulmala. Onnea siitä ja onnittelut Karille. Toivottavasti hän kestää kansanedustajana koko vaalikauden. Toisin kuin valtuuston jäsenenä Jouko Päivinen. Hän pyysi eroa kunnallisista luottamustehtävistä. Syyksi eronpyyntöönsä Päivinen ilmoitti epäluottamuksen kunnanvaltuuston- ja hallituksen puheenjohtajistoon. Äänin 15-5 valtuusto myönsi eron.
******
Kuntalain 38 § sen kolmas momentti sanoo: Luottamustoimesta voi erota pätevästä syystä......j.n.e. Eron myöntäessään Rääkkylän kunnanvaltuusto hyväksyi perusteena sen, että valtuutetun perustelut ovat oikeat. Eli puheenjohtajat ovat epäluotettavia. Eron pyytäjä ja eron myöntäjät näyttävät unohtavan äänestäjät. No, sehän on yleistä muuallakin, ei yksin Rääkkylässä.

1 kommentti:

Esa A. Luukkainen kirjoitti...

ei sitä eroa valtuustosta kaikille myönnetäkään, pitää olla ominaisuudet kunnossa ja riittävä maine... ;)