tiistai 3. toukokuuta 2016

Lisää adresseja 9-tien suunnasta

Kyläpolitiikot ovat vapun seutuun olleet aloitteellisia. Tulevia kunnallisvaaleja varten he ovat huomanneet, että terävä mielipide ja adressi 9-tien linjauksesta voi poikia mukavasti ääniä vaaleissa.
Ensimmäisenä, ehkä siksi, ettei paikallisosastossa ole kuin Myttyläisen 3-jäseninen pienviljelijä perhe, laativat äänestyksen jälkeen äänin 2 puolesta ja yksi poissa, kakkarilaisten puolesta adressin 9-tien linjauksesta.
Perustelut olivat selkeät. Yhtäkään valtatie tasoista tien pätkää ei Kakkarista löydy. Entinen Saarioon menevä savisoratie on kelirikossa kesäisinkin. Ja valtuustoon on saatava yksi henkilö Myttyläisen perheestä. Valtatien pitää koukata Kakkarin kautta.
Risteen suunnalta aina vanhalle vaivaistalolle saakka on muodostunut valtakeeskittymä valtuustoon, joka halutaan pitää. Parhaiten se voidaan varmistaa laatimalla oma adressi 9-valtatien suunnasta.
Perustelut yltävät aina Aleksanteri I aikaan saakka. Suuriruhtinaan käydessä visiitillä Kirkkoniemessä kulki tie Kallion Ikosen pihapiirin kautta. Aina niistä ajoista saakka oli hevosten vakituinen juottopaikka Lähteen Tuunasen kaivolla. Jo näillä perusteilla 9-tien pitää kulkea Kallion Ikosen jyrkkää kalliotietä kunnioittaen Ikosen pihapiirin kautta kustannuksista piittaamatta.
Omaa adressiaan kartuttavat nimikirjoituksillaan Tengan lenkin ja aseman seudun matkailun palauttajat. Tielinjauksen tulee kulkea ns.  vanhaa tien pohjaa seuraten Tengan tienristeyksen kautta. Kaksi tasoristeyttä eivät tule hankaloittamaan tiehanketta. Yksityistetyt rautatiet tulevat lopettamaan junaliikenteen siihen mennessä kuin tie valmistuu nelikaistaiseksi. Huomion arvoista on, että Tengasta ei ole omaa valtuutettua kunnanvaltuustossa. Mikä ei ole virhe, mutta puute kumminkin.
Omana kommentinani jo kerättyyn 743 allekirjoittaneen adressin perusteisiin ei näiden adressien perusteluissa ole mitään eroa. Eikä vaikutusta siihen mihin tie rakennetaan.

Ei kommentteja: