maanantai 6. toukokuuta 2013

Aikakausilehdestä luettua

Meille kotiin tulee vain yksi viikkolehti. Yleensä se on Seura tai Apu. Aina sen mukaan kenen agentti kerkiää ensimmäisenä tilauksen tyrkyttää.
Sattuman varaisesti luen muitakin aikakausilehtiä. Se tapahtuu parturissa tai yleisissä odotustiloissa. Myös naapureilta olen saanut lehtiä luettavakseni. Viimeksi Hymyn n:o 4/huhtikuu.
Siinä oli julkaistu kunnanvaltuutettujen ansio- ja pääomatulot myös pohjois-karjalaisten valtuutettujen osalta. Niin myös Keski-Karjalan valtuutettujen kohdalta.
En ryhdy kaikkien valtuutettujen tuloja tässä repostelemaan. Riittänee kun eniten hankkineet pääsevät palstalle. Yleensä täällä päin heitä kahdehtitaan. Oikeampi lähestymistapa olisi olla tyytyväinen, että jotkut ainakin pärjäävät. Sekin pärjääminen on keskinäistä, verrattaessa täkäläisten tuloja muulla päin Suomessa hankkineisiin.
Tohmajärven valtuutetuista eniten ansiotuloja oli SDP:n Vuokko Väistöllä. Mikä ainakin minulle oli yllätys. Toisaalta voi asiaa katsoa niinkin, että hänellä lienee ollut vähiten veroihin vaikuttaneita vähennyksiä. Vuokko Väistön ansiotulot olivat Hymy-lehdessä julkaistujen tietojen mukaan 47458 euroa.
Eniten pääomatuloja oli lehden mukaan Keskustan Veli-Matti Ahlgvistilla 34102 euroa ja sen päälle ansiotulot 21634 euroa.
Keskustan Sami Haapaharju oli yhteistulollaan eniten ansioita kerännyt valtuutettu. Hänen yhteistulonsa olivat 65039 euroa.
Vähiten tuloja oli merkitty perussuomalaisten Vesa Väistölle. Hänen tulonsa oli merkitty puhtaalla 0:lla molemmissa verotusmuodoissa. Mahdollisuus verotuksen osalta on päästä myös tällaiseen tulokseen.
Marita Vilenin, Antero Nenosen ja  Rami Ripatin kohdalle Hymy-lehden ansiotilastoon oli merkitty: Ei tietoja.
Kiteen ja Rääkkylän kohdalta palaan asiaan myöhemmin. Nyt on hoidettava muutama kauppajuttu. Pyhät tulee. 

 

Ei kommentteja: