lauantai 27. maaliskuuta 2010

Yritetään yhteenvetoa

Kun on saanut seurata Hellin historiaa ensimmäisestä aamunkoitosta nykyiseen, niin on pakko todeta virheitä tehdyn putkenaan. Virheitä tekevät ihmiset, mutta jätetään ne nyt nimeämättä. Sillä ei päästä pätkääkään eteenpäin.
Ensimmäiseksi virheeksi on mainittava niin sanottu Paras-laki. Se korjaantunee kohta määräaikaisuutensa johdosta.
Toinen virhe oli perustaa Seutusopimus, jolla ratsastettiin ulkoparlamenttaalisin voimin ohi kuntien valtuustojen. Kuntien johtajista koottu seutuvaliokunta kunnostautui vallankäytössään erikoisesti.
Kolmas virhe oli suoraan edellisestä johtuva. Kutsuttiin asioita järjestämään konsultti Helsingistä. Tuskin sen tavoite oli keski-karjalaisten etu. Eiköhän se ollut oppiaan saanut Amerikoista ja noudattanut Sitran ohjeita.
Huonoksi vaihtoehdoksi on osoittautunut tiukoilla äänestyksillä valittu tilaaja/liikelaitosmalli. Se ei näytä toimivan.Tulee kalliiksi ja vaihtoehdoista ei anneta puhuakaan palvelujen järjestämisessäkään.
Henkilövalinnat hallintoon ovat myös osoittautuneet huonosti toteutetuksi. Hyvä työntekijä ei välttämättä ole hyvä hallinnossa ja johtajana.
Nyt ollaan tilanteessa, jossa kuntalaiset ovat lähteneet mielenosoituksiin. Vieläkään Helliä valinneet eivät tahdo uskoa, ettei tällä mallilla ole kykyä hoitaa tehtäviä.
Näyttää edessä olevan ainoa tie, joka on kaaokseen johtava.
Pahinta mitä Helli on toimillaan saanut jo tai on saamassa aikaan, on, että keski-karjalaiset kuntalaiset nousevat toisiaan vastaan. Mikä tässä on kuntien johtajien vastuu? He näyttävät hakeutuvan pois Keski-Karjalasta.

1 kommentti:

Rita kirjoitti...

Kauhian kitteeläisenä kysynpähän taaaas: miten on männynnä viime aikoina - niinkutotamutkujoskusitkueikuähky - tännään näin päivästä tännään päivään?

En mitenkään utelias ole, ihan normaali.

Rita Tynkkynen, Kitttttteelt, tirjantaina 30.3.2010 kelli 18:15