maanantai 8. maaliskuuta 2010

Miten tässä näin kävi?

Hupsista heijaa. Lukijapalautetta tulee tuutin täydeltä. Pääasiassa puhelimella, mikä osoittaa, että nettiä vielä vierastetaan.
Päällimmäisinä asioina ovat lääkäripalvelusopimus Coronarian kanssa ja palveluasumiskilpailutus, joka meni helsinkiläiselle Carema Oy:lle. Eivät tohmajärveläiset näytä tykkäävän röntgeninkään myynnistä säästösyistä.
Palautteesta päätellen ihmiset toivovat ainakin, että pitäisin kirjoituksillani ainakin asioita keskustelussa. Niinpä luulen tekeväni. On kokonaan eri asia ´vaikuttaako juttuni mitenkään. Hellin päättäneet ovat sanoneet reilusti, että kirjoitinpa mitä hyvänsä sillä ei ole asiaan mitään vaikutusta.
Kehoittaisinkin kriittisesti tapahtuneisiin asioihin suhtautuvia kääntymään suoraan myös heidän puoleensa, joilla on asemaa ja valtaa päättää asioista. Heistä voi mainita Hellin johtaja Aira Turusen, tilaajajohtaja Päivi Hakulisen ja kunnanjohtaja Olli Riikosen. Viime mainittua pidän koko liikelaitoksen isänä, josta johtuen hän tietää asioista paljon.
Vallankäyttäjistä ei pidä unohtaa kunnanvaltuutettuja. He ovat päätöksillään liikelaitoksen hyväksyneet. He voivat myös pitää liikelaitoksen käynnissä tai lopettaa sen. Valtuutetut voivat paras-lain puitteissa valita uuden palvelujen tuottaja mallin jos niin haluavat.
Jos olisin politiikko sanoisin, että kenttä käy kuumana. Se ei auta kuitenkaan mitään. Täytyy harkita rauhassa mitä tehdään. Se näyttää varmalta, että jotain todella ratikaalista on tehtävä ennen kuin asiat lähtevät luistamaan.
Päällimmäinen ongelma on, ettei tällä imagolla tulla Keski-Karjalaan saamaan muita kuin keikkalääkäreitä ja heitäkin entistä kovemmalla hinnalla. Tämä on nähty jo. Pitäisi uskoa.

Ei kommentteja: