keskiviikko 17. maaliskuuta 2010

Rääkkylään menijöille

Harvoin ongelma syntyy yhdestä tekijästä. Tuskin keskustelun kohteen Hellikään on yhden asian ongelmassa piehtaroiva. Jos korjausta halutaan nykymenoon lienee tarpeellista kerätä listaan korjattavat asiat. Mieluimmin tärkeys järjestykseen.
Otan esiin tässä yhden. Se ei ole uusi tai tietämätön, mutta vastuulisten päättäjien ja virkamiesten keskuudessa sitä ei ole tunnustettu.
******
Keski-Karjalan alueella jo kuntayhtymästä asti on lääkäreiden keskuudessa työnantajalla, siis kunnilla ollut huono maine. Maine on kiirinyt Hellin aikana laajalle Suomeen ja huonontunut entisestään. Mainetta ovat huonontaneet johtavien virkamiesten harkitsemattomat lausahdukset. Näistä johtuen tänne näyttää olevan turha odottaa lääkäritulvaa, vaikka muualla Suomessa tilanne helpottuisi.
*******
Mielipidettäni tukemaan otan pätkän tämän päivän Kerjalaisen Mielipideplus sivulla, jonka on kirjoittanut kirurgian ja urologian erikoislääkäri Susanna Wilen.
Hän toteaa, että "riittävästi lääkäreitä on siellä, missä työpaikalla on hyvä maine." Hän jatkaa:" Yhteistä näille paikoille ei ole muuta maata korkeampi palkkataso vaan yksinkertaisesti työpaikan hyvä maine."
"Mutta yhteistä on myös maine siitä, että työpaikan johtajat sekä alueen poliittiset päättäjät arvostavat juuri meillä olevia työssä olevia lääkäreitä ja kuuntelevat heidän mielipiteitää." Näin kirjoittaa Susanna Wilen.
******
Juuri näin, sanoo keskikarjalainen politiikko, mutta ei tee mitään asian korjaamiseksi. Myöntely ja takana päin toisin toimiminen lienee karjalainen kansan tapa.
Lääkkeitä asiantilan korjaamiseksi löytyy. Ne voivat joidenkin mielestä olla karvaita. Paha tauti vaatii väkevät lääkkeet. Tauti on saatava poikki ennen sen leviämistä korjaamattomaksi.
Ottakaa pää pois pensaasta Rääkkylässä kokoontuvat. Tulevaisuus on näet niin, että virkamiehet täältä voivat lähteä milloin haluavat. Mutta te jäätte ja vastaatte kuntalaisille touhuistanne.

1 kommentti:

Rita kirjoitti...

Hymistellään hengessä mukana vaikka Rexin "Puhtaat purjeet" skibaletta, noiin niin kuin luomuliäkkeeksi ja kaikille tasapuolisesti.

lähettänyt Rita Tynkkynen 18.3.2010 klo 9:44