perjantai 26. maaliskuuta 2010

Pureeko päättäjiin mielenosoitus?

Tuli käytyä Kiteellä mielenosoituksessa. Sitä herkkua ei ole täällä päin kotvaan ollutkaan. Nyt käveltiin, kannettiin plakatteja ja huudettiin iskulauseita. Niitä on näytillä uuden Nelosten lyhyissä-palstalla. Arviolta oli paikalla n. 100 henkeä. Ehkä enemmänkin.
Hellin johtajaa ja johtokunnan jäseniä en joukosta erottanut. Luottamushenkilöitä kylläkin. Tohmajärven kunnanvaltuuston puheenjohtaja Matti Majoista pyysin kertomaan mielenosoittajille mielipiteensä Hellistä. Hän vielä eilen ei nähnyt mitään moitittavaa sen toimissa. Myönteinen sana Hellistä olisi ollut paikallaan myös paikalla olijoille. Se olisi voinut rauhoittaa kuulijoita. Majoinen ei halunnut puhua.
Paikalta puuttui myös Tuomo Eronen. Myös häntä pyysin eilen tulemaan paikalle ja puolustamaan kantaansa ja Helli myönteisyyttään.
Olisiko yksi syy se, ettei Kesälahden terveyskeskuksessa ole ollut eilen eikä tänään lääkäriä. Myös Tohmajärven terveyskeskus toimi tänään ilman lääkäriä.
******
Päättäjät pähkäilevät parasta aikaa, mitä Hellille pitäisi tehdä. Lienee selvää, ettei lupauksiin enää kannata luottaa. Sotku on selvitettävä ja asiaan saatava selvä muutos. Sosiaali- ja terveyspalveluja ei saa jättää poliittisten intohimojen varaan.

1 kommentti:

Matti Kosonen kirjoitti...

Kyllä siinä nyt Veijo kävi niin että Birgitta ja muut Helli uskoivaiset enemmistö päätöksellä päättivät että Helli on hyvä ja kuntalaiset tyytyköön enemmistön päätökseen. Oli siellä myös puhetta Hellin vastaisten mielenosoitusten kriminalisoimisesta, muttei siitä tehty päätöstä.