torstai 25. maaliskuuta 2010

Elonmainingit korkeina käy

Mikään puhuri tai mielenilmaus ei hetkauta sosiaali- ja terveyslautakunnan jäsenten mielenrauhaa tai kokouskäyttäytymistä.
Lautakunta on jakautunut vahvasti kahteen ryhmään. Vähemmistö koettaa pitää esillä asioita ja keskusteluja niiden hoitamistavasta. Enemmitö on ryhmittynyt puolustamaan ja kehumaan Helliä estottomasti. Tai ei näytä "kellokkaita" ole kuin parikolme. Heidän vaikutuksensa ja sanomansa näyttää riittävän muille enemmistöläisille. He eivät puheenvuoroja juuri käytä, mutta äänestävät aktiivisesti enemmistön puolesta. Enemmistö muodostuu keskustapuolueen edustajista.
*******
Lautakunta jakautuu muidenkin kuin tohmajärveläisten jäsenten kohdalta. Rääkkylänkin, tämän eniten päähänpotkitun kunnan edustajat esiintyvät äänin 2-1. Samoin on Kesälahden kohdalla.
Ihmettelen mikä on se voima, joka panee toimimaan vastoin oman kuntalaisten etua. Eduksi en voi katsoa sitä, jos kunnan edustaja äänestää oman kunnan palvelujen supistamisen puolesta.
Peruspalveluohjelma, josta lautakunnassa äänesteltiin, tulee vielä valtuustojen hyväksyttäväksi. Siellä päätetään myös siitä hyväksytäänkö Hellin kilpailuttama "mehiläisen" asumispalvelusopimus. Jos hyväksytään lautakunnan lähipalvelut äänestyksen jälkeen esittämässä muodossa, tietää se sitä, että ukkelit ja mummelit kärrätään Kiteelle viimeisiä päiviään viettämään. Kuin myös sitä, että kuntien omat palvelun tuottajat nuolevat näppejään ja saavat pitää vaivalla rakennetut investointinsa kipeänään. Hyvästit voi jättää myös vuodeosastoille.
******
Palaan näihin asioihin vielä myöhemmin. Vaikkapa Keski-Karjalan Nelosten palstoilla. Ko. lehti on saanut uuden osoitteen. Se on nyt lyhyesti: Neloset.fi
Yritämme rustata lehteä luettavampaan suuntaan. Toimituspolitiikkaan emme tee muutoksia. Lehden lukijakunta on laajentunut viime aikoina merkittävästi.
Tavataan Nelosten palstoilla. Blogi jatkuu niin kuin ennenkin. Samoin muiden blogit.

1 kommentti:

Rita kirjoitti...

Tännään täl viisii PE 26.3.2010 klo 7:05

Hyvä, hyvä. Riittääköhän kortistossa työttömiä vai pittääkö palakata vappaaehtoisia Kitteen asemalle Hyvästelijöiksi ja sanomaan hyvästi ettei sanottais pahasti. Tämä on puhtaasti työvoimapolliittinen ehtotus.

Hetkauta ei tännään mitäkätähetekata kettää, ei etes se että aurinkoa ei ole luvassa paistamaan, mutta jos etes lunta paistais. Mutta hetekauta, jmluta ei! Aurinkokin paistaa vaikka sitä ei näy.

Kaikille ”ilmaiseen ilmaukseen” mukkaan lähtijöille toivotan hymyä ja karjalaistakin illoista mieltä. Muistakaa pitteen kenkät jalassa. Muistin virkistämiseksi suosittelen hämmästelemään Hymyilevää Apolloa, etes 3 jae. Ja rohkenen vielä palauttamaan muistiin/eetteriin äänen ja kuvan Konsta Hietasen ”Idän Pikajuna” –tulkinnasta.

Näillä tullaan ja kahotaan mihin se riittää! Voipiha se olla jotta pittää lähitulevaisuudessa lähtii Kitteen asemalta vaikka Luostholle lusthin pithoon. Suapi nähä. Vaihtoehtoja kun ON aina – olemassa. Ja Hyvästelijöitä tarvitaan. Jokainen saa olla vappaasti oman itsensä päällikkö.

Rita Tynkkynen, 26.3.2010 klo 7:14