sunnuntai 5. huhtikuuta 2009

Tekeekö itsenäinen kunta itsenäisiä päätöksiä?

Kysymys lienee aiheellinen. Tämän päivän Helli-liikelaitoksen johtokunnan kokouksen esityslistasta voi luke,suora sitaatti: "Tohmajärvellä suunnitelmat vuodeosastopaikkojen muuttamiseksi palveluasumiseksi on tehty."
Esityslistan asiallisen sisällön ovat luoneet Juhani Junnilainen ja Airi Turunen.

Muutamaa tuntia myöhemmin kokoontuvalle Tohmajärven kunnanhallitukselle löytyy pohdittavaksi asia: "Vanhustyön ratkaisut, terveyskeskuksen saneerauksen jatkosuunnittelu."
Kokouksessa kuullaan asiantuntijoina Heli Pölöstä ja Juhani Junnilaista.

Herääkin kysymys mistä on kysymys. Uskon, että selvää vastausta ei tänä päivänä saa mistään. Ainoa, joka tarkalleen tietää missä ollaan menossa on kunnanjohtaja Olli Riikonen. Hänen sanaansa en ainakaan minä enää jaksa uskoa. Eikä hän kantaansa mielellään julkaisekaan. Tekee mieluimmin päätöksiä kuin päätösehdotuksia. Sellainenhan puuttuu tämän päiväisestä terveyskeskusasiasta.

Oman näkemykseni mukaan nyt ollaan tilanteessa, jossa todelliset asiat alkavat näkyä Hellinkin toiminnassa. Minulle ne eivät tule yllätyksenä. Olen niistä tälläkin palstalla kirjoittanut n. 300 juttua.
Tohmajärvellä ei ole kohta vuodeosastoa eikä kauaa lääkärin vastaanottoakaan. Hellin toiminnasta johtuvat lisääntyneet toimintakustannukset pakottavat rakennemuutoksiin. Se tietää tohmajärveläisille vaikeutuvaa palvelujen saamista ja veroäyrin korottamista.
Kuntalaiset ovat edushenkilöitensä kautta tiensä valinneet palveluille. Ovatko he valintaansa tyytyväisiä. Sillä ei päättäjät anna juuri painoarvoa.

1 kommentti:

Esa A. Luukkainen kirjoitti...

Näin kylillä yhden keskustapäättäjän ja olisin kysynyt onko hän vielä samaa mieltä terveyskeskuksen pysymisestä paikkakunnalla kuin kaksi viikkoa sitten.

Mutta olipa niin rivakka setä, etten ehtinyt perästä juosta. Vaikka yritin huudella pysähtymään...

Kaikki epäilykset suomalaisten ruumiinkunnon laskusta ovat kyllä mielestäni kateellisten panettelua.