maanantai 27. huhtikuuta 2009

Maalataan piru seinälle

Seuraavassa tuon esiin mitä olisi voinut tapahtua, jos tilaajalautakunta olisi antanut Hellille luvan kilpailuttaa yhden terveysaseman vastaanottopalvelut kokonaisuutena mukaan lukien lääkäri- ja hoitopalvelut sekä tukipalvelut, kuten laboratorio ja röntgenpalvelut.
Keski-Karjalassa ei ole muita terveysasemia, joissa on oma rötgen ja laboratorio kuin Tohmajärvellä.
Annettu lupa olisi tiennyt Tohmajärven terveyskeskuksen palvelujen ulkoistamista, josta seuraavassa vaiheessa olisi ollut helppo yksityistää koko terveysasema.
Näin aiottiin toimia, vielä salaisen listan varjolla. Onneksi lautakunnasta löytyi vielä sen verran ötyä, että asia siirrettiin myöhempään kokoukseen. Nyt on vain oltava tarkkana, mistä tulee seuraava isku Tohmajärven terveyskeskukselle.
* * *
Terveyskeskuksessa on kaksi sairaanhoitajaa työssä. Molemmat ovat myös Tohmajärven kunnanhallituksen jäseniä. Molemmat ovat Väistöjä sukunimeltään. Vuokko Väistö on hallituksen jäsen, Leena Väistö hallituksen puheenjohtaja. Toisen tiedän tukevan voimakkaasti liikelaitos Helliä. Toisen tuesta nykymenolla en ole niinkään varma.
Kysykääpä te, jotka olette terveyskeskuksessa työssä, mitä vaikuttaa teidän työsuhteeseenne, jos terveyskeskuksen palvelut ulkoistetaan? Tai mitä, jos ne yksityistetään. Verratkaa muutosta entiseen oman kunnan työnä hoidettuun ja nykyiseen Hellin isäntänä oloon.
Uskon, että suatatte suaha vastauksen, mutta suottaapa olla jotta ette suakkaan.
Vastauksesta näette löytyykö sitä vastuunkantoa nyt kun sitä tarvittaisiin.
* * *
Annampa muutaman vaihtoehdon omasta harmaasta päästäni.
- Oman kunnan palveluna hoidettuna työssäolijoilla oli työpaikka Tohmajärvellä.
- Hellin palveluksessa heillä on työpaikka Keski-Karjalassa. Tosin tähän etuuteen kuuluu 5 vuoden irtisanomissuoja.
- Ulkoistetussa tai yksityistetyssä terveyspalvelussa ei ole kunnallista työpaikkaa. Niissä järjestelmissä valitaan työntekijät ilman siirtymäsopimuksia. He, jotka pääsevät työhön menettävät tietenkin irtisanomissuojansa. Tohmajärven terveyskeskukseen pääsemättömät, voivat jatkaa tietenkin edelleen Hellin palveluksessa. Mutta miten käy koko Hellin jos työt ulkoistetaan. Sanon senkin. Helli hajoaa, koska tynkä Hellissä ei riitä tehtäviä eikä rahaa moiseen järjestelyyn.
Jos esittäisin edellä olevat näkökantani lautakunnassa, estettäisiin se tai ainakin sanottaisiin, että olen taas väärässä.
Onneksi on tämä blogi. Kysykää luottamushenkilöiltänne. Heidän pitää tietää miten asiat ovat ja mihin niitä viedään. Minä vaan haikailen omiani.

1 kommentti:

Apollo ry kirjoitti...

on tainnut mennä henkilöstöltä moinen pikkuseikka ohi korvien. vai eikö tuosta(kaan) ole informoitu ajoissa...

mutta toisaalta: pätkätyöthän ovat ihan käteviä (ainakin henkilöstöfirmalle ja tilaajalle). pätkä siellä, toinen täällä, ja loput neljän (tai kahden) pyörän päällä.

nyt kaikki ajokortittomat sisarhentovakoiset kouluun - ja äkkiä! mopokortti ei paljon maksa, mutta säästää jalkoja.