lauantai 18. huhtikuuta 2009

Muistan mitä muistan

Yleensä en vastaile kommentteihin. Sille tielle lähdettäessä on suossa, josta harvoin on paluuta. Ryvetään saman asian kimpussa kuukausikaupalla.
Nyt vastaan Apollon kommenttiin ja kysymykseen. Syynkin voin tässä sanoa. Muistan kyseisen tapahtuman, koska minua luottamushenkilönä silloin loukattiin.
Tapahtumapaikka oli Kitee ja kysymyksessä oli joku seminaari, jossa oli tarkoitus keskustella sote/Hellin mahdollisesta tulemisesta. Varsinaista keskustelua ei syntynyt, kun seutuvaltuuston puheenjohtaja Leila Luukkainen ei sitä kokousta johtaessaan sallinut. Ainakin minä tunsin paikalla olevani vain manipulaation kohteena.
Pyysin puheenvuoron, jonka puheenjohtaja myös minulle soi. Epäilin puheenvuorossani, että Hellin silloin vielä suunnitteluvaiheessa oleva hallinto eriytyy kunnallisen luottamushenkilöjärjestelmän vaikutuksesta. Luottamushenkilöt eivät silloisen eivätkä nyt toteutuneessa mallissa näkemykseni mukaan ole mitenkään vaikuttamassa palvelujen tuottamiseen, sen sisältöön tai tuottamistapaan.
Sitten kohta jonka katsoin silloin loukkaukseksi ja siksi katson sen edelleen. Olin paikalla valittuna luottamushenkilönä. En omia asioita hoitamassa. Esitin puheenvuorossani näkemyksen, jolla edustin taustaryhmäni käsitystä kyseisestä asiakohdasta. Olisin tällä perusteella halunnut myös sen saavan toisenlaisen vastaan oton puheenjohtajalta kuin mitä tapahtui.
Puheenjohtaja Leila Luukkainen vastasi jotakuinkin näin puolustaessaan Helli-liikelaitoksen tulevaa hallintojärjestelmää.
- Nyt eletään aikaa, jolloin politrukkia ei tarvita lääkärin rinnalle kun potilasta tutkitaan.
Kirjoitin asiasta lehteen tapahtuman jälkeen. Tämä juttu ei siis ole ainoa asiaa käsittelevä.
* * *
Nyt kun keskustelua käydään kuumana Hellin tai paremminkin Hellin hallinnon ympärillä olisin siihen suonut yhdeksi osallistujaksi myös Leila Luukkaisen. Silloinen hallinnon puolesta puhuja olisi toivottu keskustelija nyt kun käytännön asioista keskustellaan. Hänellä saattaisi olla sellaista tietoa, joka olisi tarpeen tänä päivänä. Hän voisi tuoda keskusteluun myös kesälahtelaista demarinäkemystä. Vaikkapa siitä muutetaanko Kesälahden terveyskeskuksen vuodeosasto palveluasumisyksiköksi.

1 kommentti:

Esa A. Luukkainen kirjoitti...

Kiitos vaan, nyt muistankin jutun. No, Leila Luukkainen oli visionääri, koska nythän juttu menee juuri noin. Tosin taitaa "politrukkien" sijaan lääkäreitä kyttäämässä olla virkamiehet.

Toivottavasti virkamiehet eivät ihan vielä kuitenkaan korvaa lääkäreitä, koska kalseata olisi mennä palleatyrän tai aivokalvontulehduksen takia kaupunginjohtajan vastaanotolle.

Voisi tulla ennenaikainen noutaja ja perunkirjoitushommia...