maanantai 7. joulukuuta 2015

TV:stä töllötettyä

Viisi tuntia siihen meni. Enkä juuri viisastunut. Itsenäisyyspäivän vastaanotto pitää vain katsoa. Yhteen menoon olen aikaani turhaan käyttänyt vain Tohmajärven kunnanvaltuuston kokouksessa. Siellä vierähti joskus yli kahdensankin tunnin.
******
Tuostapa tuli mieleen. Tohmajärvellä valtuutetut pelkäävät jäävänsä sivuun lähidemokratian hoitamisesta. Kunnan tehtävät tulevat ratkaisevasti vähenemään kunhan ministeri Vehviläinen saa paperinsa kuntoon.
Siksipä valtuutetut tekivät jo etukäteen aloitteen, ettei valtuutettujen määrää saa laskea 27:stä. Nyt kun vielä, joku tekisi aloitteen, että valtuutettujakaan ei saisi vaihtaa. Ainakaan alkuun.
******
Presidentin itsenäisyyspäivän jännittävin vaihe on kättely. Ja siinä se, kuka onnistuu astumaan daaminsa laahuksen päälle. Monta läheltä piti tilaisuutta oli nytkin. Kun katsoi leninkien oltaimia, olisi kunnon polkaisulla päässyt lööppeihin, sellainenkin henkilö, jonka tunnettavuus rajoittuu lähinnä kotipiiriin.
*****
Panu Rajala näyttää pääsevän helpommin itsenäisyyspäivän juhliin kuin pääsylipuilla kirkkokonsertteihin. Yhteiskunnassa näyttää olevan meneillään käytäntö, jossa presidentinlinnan kynnys on matalampi kuin kirkon kynnys.
******
En tiedä mitä mieltä ovat papit ja piispat asiasta. Piispat tulevat itsenäisyyspäivän vastaanotolle ns. paremmasta ovesta. Toimittajat eivät juuri piispoilta kysy mitään. Alan epäillä, ettei heillä olekaan mitään sanomista. Herää myös kysymys, tarvitaanko piispoja nykyinen määrä ja mitä he muunosan vuodesta touhuavat. 
******
Katsoin, kun unta ei tullut, myös Linnan jatkot. Niissä luvattiin kunnioittaa ohjelmassa Sibeliusta, Olavi Virtaa, Toivo Kärkeä ja Reino Helismaata. Näihin päiviin kun sattuu herrojen 100-vuotis synttärit. 
Eipä juuri kunnioitettu. Räppiä tuli ja esiintyjät toivat omia tuotoksiaan esiin häpeämättä. Ja sovituksilla sotkettiin sekin, joka olisi kunnioittanut kyseisten satavuotiaiden elämäntyötä.
*****
Tämä on niin tätä päivää, niin tätä päivää. Hyvää itsenäisyyspäivän jälkeistä aikaa.
 

Ei kommentteja: