tiistai 1. joulukuuta 2015

Otsikoista otettua

Stubbin päälle hyökättiin kahvilassa.
Otsikko lienee yliampuva. Pitäisin jutussa kirjoitettua tapahtumaa kahakkana, jos sinäkään. Mielenilmaus olisi, ehkä sittenkin oikeaan osuvampi.
Mielenilmauksessa heitettiin Stubbin päälle nestettä. Maisteltaessa neste ei osoittunut siksi, miksi sitä pelättiin. Eli heittäjän luomutuotteeksi. Neste todettiin pulkkitavaraksi, jota voi ostaa baareista ja kaupoista lasettain tai pullottain. Luomutuotteeksi ostettu tuote olisi toki muuttunut, jos se olisi saanut kiertää luonnollisen kiertokulkunsa joksi se oli tarkoitettu.
******
Mielenilmauksia, jotka ovat heittoon asti yltäneeet, tunnetaan historiassa lukuisia. On heitetty kengällä. Sitä kutsutaan kengittämiseksi. Jos heitto suoritetaan kakulla, on se kakuttamista. Jos mielenilmaus osoitetaan ministeriin syntyy ongelma. Niin nyt kysymyksessä olevassa tapauksessa. Onko kokittaminen ( nesteen kansan käyttämä markkinanimi) riittävä toimenpide, kun heittäjä arvostelee ministeriä kusettamisesta. Mielestä mielenilmaus on suoritettava tapaukseen parhaalla ja tapahtumaan sopivalla nesteellä. Tai jätettävä tekemättä.
******
Panu Rajala: Tommi Liimatainen esti pääsyn Katri Helenan konserttiin.
Syitä Liimataisen menettelyyn voi vain arvailla. Otsikko oli siltä osin vajavainen, koska konserttipaikka oli kirkko. Menettely antaa kuvan, että kirkko on avara ja laaja, mutta kynnys korkea. Kynnyksen nostamista Katri Helenan maineella ryhtyi toteuttamaan manageri Liimatainen. Odotan mitä mieltä kynnyksen nostamisesta ovat papit ja piispat.
Katri Helena on tullut julkisuuteen henkimaailman asioistaan. Ei vähiten yhteyksistään tuonpuoleisiin ja kuolleisiin. Onko kysymyksessä hänen katsomuksensa mukainen toiminta, joka ainakin toistaiseksi ei ole näkynyt kirkossa.
******
Tohmajärvelle puristettiin Katri Helenan raitti. Näkyvimmin yksittäisistä ihmisistä raittia olivat ajamassa kunnanjohtaja, paikkakunnan papit mukaan lukien seurakunnan kirkkoherra. Vastuullisiksi toteutumiseen heitettiin kunnanluottamushenkilöt. Mikä olikin näin. Taustalta löytyi silloin ja niin nytkin manageri Liimatainen, Katri Helenan miesystävä.
Yhtymäkohta tapahtumille voi olla sattuma, mutta yhtähyvin rakennettu. Kärhämöinti kirkossa, Kirkkotien muuttaminen Katri Helenan raitiksi, jota papitkin pitivät hyvänä ja kaikkien näiden yhteisenä tekijänä manageri Tommi Liimatainen.
Kaikkea ne otsikot tuovat mieleen.

Ei kommentteja: